Byra Rusijos civilinė aviacija. Kas įvyko per pirmąsias aštuonias gruodžio dienas  ()

Nuo gruodžio pradžios ore sugedo jau dešimt Rusijos oro linijų lėktuvų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-09 Byra Rusijos civilinė aviacija. Kas įvyko per pirmąsias aštuonias gruodžio dienas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos civilinė aviacija kenčia nuo sankcijų. Per pirmąsias aštuonias gruodžio dienas skrydžio metu sugedo dešimt lėktuvų, rašo „The Moscow Times“.

Paskutinis incidentas įvyko gruodžio 8 dieną - S7 oro linijų „Boeing 737“, skridęs maršrutu Novosibirskas – Maskva, turėjo tūpti avariniu būdu, nes kylant iš abiejų variklių pasipylė kibirkštys. Nė vienas iš keleivių nenukentėjo.

Gruodžio 7 d. krovininis lėktuvas „Tu-204m“, skridęs iš Ulan Udės į Džangdžou patyrė panašų gedimą. Pilotai išpylė šiek tiek kuro ir sėkmingai nusileido Baikalo oro uoste. Jokios žalos nepadaryta.

Gruodžio 6 d., „Aeroflot“ lėktuve „Boeing 777“, kuris turėjo skristi iš Maskvos į Kamčiatką, kilo gaisras. Vienas iš keleivių pastebėjo dūmus. Pati oro linijų bendrovė tai neigė, tačiau pripažino, kad pakeitė lėktuvą dėl degančio plastiko kvapo.

Antradienį, gruodžio 5 d., skrendant sugedo lėktuvo An-12 vairo mechanizmas. Pilotai avariniu būdu nusileido Churbos oro uoste Komsomolske prie Amūro. Nė vienas iš aštuonių viduje buvusių žmonių nenukentėjo. Tą pačią dieną Maskvos Šeremetjevo oro uoste avariniu būdu nusileido lėktuvas iš Kazanės. Lėktuve buvo 188 žmonės, niekas nenukentėjo.

 

Gruodžio 2 dieną iš Sankt Peterburgo į Maskvą skridęs „Aeroflot“ oro linijų „Airbus A321“ tūpė avariniu būdu dėl kairiojo variklio gedimo. Nė vienas iš 162 keleivių nenukentėjo. Tą pačią dieną Tiumenėje dėl techninio gedimo tūpė „Yamal Airlines“ lėktuvas „Superjet 100“, skridęs iš Nojabrsko į Ufą. Lėktuve buvo 71 keleivis.

Gruodžio 1-ąją sugedo trys lėktuvai. „Aeroflot“ lėktuvas „Airbus A321“, skridęs iš Kaliningrado į Maskvą, buvo priverstas leistis Sankt Peterburge dėl kabinos oro kondicionavimo sistemos gedimo indikacijos. Tos pačios dienos rytą Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad kitas „Aeroflot“ lėktuvas – „Boeing 737“ neplanuotai tūpė dėl slėgio kritimo viename iš važiuoklės ratų.

 

Galiausiai Novosibirske sugedo „IrAero“ lėktuvo su 78 keleiviais autopilotas vos pakilus iš Tolmačevo oro uosto. „Superjet 100“ apsuko daugiau nei devynis ratus, kad sudegintų kurą, ir nutūpė. Jokios žalos nepadaryta.

(57)
(1)
(56)

Komentarai ()