Reiso К79268 katastrofa Sinajuje – atsakymai nepateikti. 22:02 atnaujinta, video  (0)

Nors dar nepraėjo nei para nuo aviakatastrofos, nusinešusios 224 žmonių gyvybes, tačiau kompanijų reakcija rodo nerimą dėl galimų nelaimės priežasčių


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lufthansa ir Air France atsisakė skrydžių virš Sinajaus

Vokietijos Lufthansa ir Prancūzijos Air France-KLM atsisakė skrydžių virš Sinajaus pusiasalio, kol bus išsiaiškintos Rusijos lainerio A-321 katastrofos priežastys, kompanijų pranešimus perduoda Reuters.

Lufthansa pabrėžė, kad per dieną virš šio regiono praskrenda mažiau nei 10 kompanijos reisų. Prancūzijos kompanijos atstovai nepatikslino kelių reisų maršrutus teks koreguoti.

Kompanijos „Kogalymavia“, kurios laineris rugpjūčio 31 dieną sudužo pusiasalyje, atstovai oficialiai nesakė apie skrydžių koregavimo ketinimus. Be to, Interfaks“ šaltinis aviacijos kompanijos vadovybėje užtikrino, kad maršrutai keičiami nebus, kadangi jie „patvirtinti ir suderinti“, o „kol kas jų keisti nėra pagrindo“.

Rusijos kompanija planuoja organizuoti iki dviejų reisų į Egiptą žuvusiųjų aviakatastrofoje artimiesiems. TASS perduoda, kad turizmo operatorius Brisco 95% savo kelionių vykdė per „Kogalymavia“ ir reisų atšaukti neketina. Be to RF Turizmo sąjungos spaudos sekretorė Irina Tiurina anksčiau sakė, kad turistai po pranešimo apie katastrofą ėmė masiškai anuliuoti operatoriaus keliones į Egiptą.

Oficiali lėktuvo sudužimo, kurio aukomis tapo 224 žmonės, priežastis neįvardijama. Žiniasklaidos šaltiniai pranešė, kad prioritetine laikoma techninio gedimo versija. Tuo tarpu aviakompanija tvirtina, kad laineris А-321, skridęs reisu К79268 iš Šarm el Šeicho į Sankt Peterburgą, buvo visiškai tvarkingas.

Buvo pranešta, kad aviakatastrofos niekas iš buvusių lėktuve neišgyveno. Lapkričio 1 Rusijoje paskelbta gedulo diena, Sankt Peterburge bus paskelbtaspapildomas gedulas, kai į miestą bus parskraidinti žuvusiųjų palaikai.

ILIV prisiėmė atsakomybę už lėktuvo sudužimą Egipte

„Irako ir Levanto islamo valstybės“ kvotojai prisiėmė atsakomybę už Rusijos avialainerio sudužimą Sinajaus pusiasalyje, perduodaAgence France-Presse.

Reuters perduoda, kad kovotojų Twitter paskyroje buvo išplatintas pranešimas, kad atsakomybę prisiėmė grupė, susijusi su ILIV.

Ilgiau nei metus Sinajaus pusiasalyje Egipto kariai vykdo operaciją prieš „Ansar Beit al Makdis“ kovotojus. Liepą vyko stambūs susidūrimai, kariškiai neilgam buvo praradę penkis kontrolės punktus, per dvi dienas žuvo daugiau nei 100 žmonių.

Anksčiau buvo pranešta, kad lėktuvas skrido 9000 m aukštyje, o paskui perėjo į staigaus leidimosi režimą. Remiantis Interfaks, prioritetinė yra techninio nesklandumo versija, tačiau oficialios informacijos šia tema nėra.

„Kogalymavia“ lėktuvas nukrito 100 km piečiau El Ariš miesto. Laineris skrido iš Šarm al Šeicho į Sankt Peterburgą, beveik visi iš 224 žuvusiųjų buvo Rusijos piliečiai.

„Islamo valstybė“ RF pripažinta teroristine organizacija ir uždrausta.

slon.ru

 

(14)
(0)
(14)

Komentarai (0)