Kosmoso juodumą siūlys pamatyti pakilus balionu (Video)  (0)

Prieš devynis mėnesius amerikiečių bendrovė „World View“ paskelbė savo planus kelti keleivius balionais į keliasdešimties kilometrų aukštį. Tokiame aukštyje jau matosi mūsų planetos užlinkimas bei kosmoso juoduma. Šią savaitę kompanija atliko pirmąjį bandomąjį pakilimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-06-30 Kosmoso juodumą siūlys pamatyti pakilus balionu (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „World View“ sukurtą prototipinę kapsulę į beveik 37 kilometrų aukštį pakėlė specialus helio pripildytas balionas. Vėliau orlaivis nusileido iki 15 kilometrų aukščio, kur išsiskleidė specialus aerodinaminis parašiutas, saugiai nuleidęs visą įrenginį ant žemės.

Kapsulėje esančio fotoaparato padarytose nuotraukose matosi įspūdingas kosmoso „prieangio“ vaizdas, kuriuo jau 2016-aisiais galės mėgautis „World View“ paslaugomis norintys pasinaudoti keleiviai.

Tiesa, išbandyta kapsulė yra dešimt kartų lengvesnė, o pats balionas – triskart mažesnis nei orlaivis, kuriuo bus keliami tikri kosmoso turistai. Galutinė orlaivio versija galės pakelti šešis keleivius ir du įgulos narius, o kapsulės viduje bus pakankamai erdvu, kad kosmoso turistai galėtų laisvai vaikščioti.

Tokia kelionė į šį aukštį vienam žmogui kainuos apie 75 tūkst. JAV dolerių – už šiuos pinigus keleiviai mūsų planetos apvalumais ir kosmoso juoduma galės mėgautis apie dvi valandas.

Beje, „World View“ balionas ir kapsulė yra labai panaši į tą, kuria 2012-aisiais austras Felixas Baumgartneris pakilo į dangų, prieš atlikdamas savo rekordinį šuolį iš 39 kilometrų aukščio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (0)