Nepaprastas Gineso rekordas – jaunutė mergina iš Belgijos viena perskrido aplink pasaulį ir tapo jauniausia tai padarusia moterimi: vos išvengė Šiaurės Korėjos (Foto, Video)  (2)

Rutherford atsidurs Gineso rekordų knygoje po to, kai užfiksavo pagerino ankstesnį rekordą, kurį 2017 m. pasiekė 30-metė amerikiečių aviatorė Shaesta Waiz.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

19-metė Belgijos ir Didžiosios Britanijos pilotė Zara Rutherford ketvirtadienį, praėjus 155 dienoms po išvykimo, pasiekė pasaulio rekordą kaip jauniausia moteris, viena apskridusi aplink pasaulį.

Jauniausiu tai padarusiu vyru yra britas 18-metis Travisas Ludlowas, kuris vienas perskirdo pasaulį 2021 metais.

Zara Rutherford pasaulinis skrydis ultralengvuoju „Shark“ lėktuvu turėjo trukti tris mėnesius, tačiau dėl nepaliaujamų oro sąlygų ir vizų problemų ji kartais ištisas savaite praleido ant žemės, o pats skrydis pailgėjo maždaug dviem mėnesiais.

 

Ketvirtadienio (sausio 20 d.) nusileidimą, žymėjusį rekordinį pasiekimą, Kortrijko oro uoste (Belgija) lydėjo lietus, šlapdriba, Saulė ir net vaivorykštė – su tokiu blogu oru jaunoji lakūnė dažnai susidurdavo.

Po to, kai didžiojoje Belgijos dalyje ją lydėjo keturių lėktuvų rikiuotė, ji paskrido pro oro uostą ir galiausiai nusileido. Mojavusi džiūgaujančiai miniai, ji apkabino savo tėvus ir apsisiautė Jungtinės Karalystės ir Belgijos vėliavomis.

„Žiema Europoje kelia daug iššūkių“, – sakė ji, kai kelioms paskutinėms kelionės atkarpoms buvo priversta nusileisti ir ant žemės išbūti kelias dienas. Vėlgi, jai teko susidurti su -35 °C speigu Sibire ir +32 °C karščiu Indonezijoje. Taip pat ji susidūrė su rūku, laukinių gaisrų dūmais ir net taifūnais.

 

Per savo daugiau nei 52 000 kilometrų žygį ji sustojo penkiuose žemynuose ir aplankė 41 šalį.

Rutherford skrydžio metu ji išvengė miškų gaisrų Kalifornijoje, susidorojo su smarkiu šalčiu virš Rusijos ir vos išvengė Šiaurės Korėjos oro erdvės. Ji skrido pagal vizualinio skrydžio taisykles, iš esmės tik matant kelią akimis.

 

Meilė aviacijai jai įskiepyta genuose – abu jos tėvai yra pilotai, o mažais lėktuvais ji keliauja nuo 6 metų. 14 metų ji pati pradėjo skraidyti savarankiškai.

Zara Rutherford nori įkvėpti jaunas moteris ir merginas visame pasaulyje aviacijos dvasia ir entuziazmu studijuoti tiksliųjų mokslų, matematikos, inžinerijos ir technologijų srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(5)
(15)

Komentarai (2)