„Beveik kaip tikra.“ Kinijoje sekso lėlė aprūpinta dirbtiniu intelektu. Kas iš to išėjo  ()

Naujos kartos sekso lėlės sugeba judėti, kalbėti ir užmegzti emocinį ryšį su vartotoju, tačiau technologija jau sulaukė kritikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos tikroviškų sekso lėlių gamintojas „Starpery Technology“ šiemet ruošiasi pristatyti pirmąją lėlę, aprūpintą dirbtiniu intelektu (DI). Apie tai rašo „South China Morning Post“.

Įprastos lėlės su metaliniu skeletu ir silikoniniu korpusu neturi „išraiškingų sugebėjimų“. Užtat naujosios kartos sekso lėlės elgsis tikroviškiau. Tam kūrėjai sukūrė technologiją, panašią į „ChatGPT“.

„Naujos kartos sekso lėlės, aprūpintos dirbtinio intelekto modeliais ir jutikliais, gali reaguoti tiek judesiais, tiek kalba, o tai labai pagerina vartotojo patirtį, sutelkiant dėmesį į emocinį ryšį, o ne tik į pagrindinius pokalbio palaikymo gebėjimus“, – sakė „Starpery Technology“ generalinis direktorius Evanas Li.

Tikimasi, kad pirmosios tiek vyriškos, tiek ir moteriškos formos „išmaniosios“ sekso lėlės parduotuvių lentynose pasirodys jau šių metų rugpjūčio mėnesį.

Kaip pažymi Evanas Li, nors dialogas yra paprastas, tokiai funkcijai įgyvendinti reikia sudėtingų modelių. Juos kuria specializuotos programinės įrangos kūrimo įmonės.

Jis pabrėžė, kad Kinijoje susiformavo didžiausia pasaulyje sekso lėlių rinka, kuri skiriasi nuo europietiškosios. Bendri Kinijos pardavimai šioje srityje viršija JAV, Japonijos ir Vokietijos pardavimus kartu sudėjus. Tokias lėles perka ir užsieniečiai, ir patys kinai.

 

Be techninių sunkumų, pramonė susiduria su etiniais klausimais.

Kritikai teigia, kad tikroviški sekso robotai, turintys dirbtinį intelektą, gali formuoti žalingus žmonių elgesio modelius, ištrindami ribas, kas leistina, ir neleisdami jiems užmegzti santykių su tikrais žmonėmis. Jų nuomone, per didelis pasitikėjimas dirbtinio intelekto kompanionais padarys žmonių bendravimą mažiau nuoširdų.

„DI, galintis priimti sprendimus tam tikromis sąlygomis, gali mesti iššūkį žmogaus savarankiškumui ir savęs suvokimui“, – mano Kinijos informacinių ir ryšių technologijų akademijos ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(7)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()