[Žinios trumpai] Į karą ateina robotai! Ukraina sugalvojo fantastišką idėja, kaip pritaikyti garsųjį „Boston Dynamics“ robotą „Spot“  ()

Šuo-robotas padės ukrainiečiams išminuotojams kovos lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boston Dynamics“ sukurtas robotas gali nutempti nesprogusius sviedinius (iki 100 sviedinių) į specialias detonavimo duobes.

Jungtinės Valstijos Ukrainai perduos šunį-robotą „Spot“, kurį bus galima panaudoti sprogstamiesiems sviediniams nukenksminti. Apie tai rašo „The Foreign Policy“, remdamasis savo informuotais šaltiniais.

Anot viešai neatskleistos informacijos, JAV jau nusprendė skirti „Boston Dynamics“ pagaminamą robotą-šunį „Spot“, kuris, be kita ko, skirtas minosvaidžių sviediniams ir kasetiniams sprogmenims neutralizuoti.

Šiuolaikinę įrangą, kartu su Ukrainos išminuotojais, naudos organizacijos „HALO Trust“ atstovai deokupuotose Ukrainos teritorijose.

„Spot“ gali padėti, nesprogusius sviedinius, pvz., kasetines bombas, nugabenti į duobes, kuriose yra kita amunicija, kur juos bus galima saugiai susprogdinti, 50–100 sviedinių partijomis. Tokiu būdu apsaugant civilius, nesukeliant pavojaus nė vienai iš 10 HALO komandų, šiuo metu dislokuotų Bučoje ir Brovaryje“, – savo medžiagoje rašo žurnalistai.

Leidinyje pažymima, kad „Spot“ robotas-šuo, jei yra „dresuojamas“, gali automatiškai atlikti pasikartojančias užduotis be žmogaus pagalbos. Be to, jis sugeba dirbti lauke, tarp medžių ir tankiuose miškuose.

„Boston Dynamics“ komentare žurnalistams neakcentavo šuns-roboto perkėlimo fakto, tačiau pavadino jo sukūrimą „veiksmingu įrankiu, apsaugoti žmones nuo pavojų, apžiūrint galimai pavojingas medžiagas iš saugaus atstumo“.

 

2021 m. vasario mėn. „Boston Dynamics“ paskelbė oficialų pranešimą spaudai, kuriame pristatė „Spot“ roboto šuns galimybes. Amerikiečių kūrėjai robotus aprūpino manipuliatoriaus rankena, kuri leido išplėsti atliekamų užduočių spektrą.

2021 m. rudenį „Boston Dynamics“ pristatė didelį roboto šuns „Spot“ atnaujinimą, kurio metu robotas šuo išmoko vengti kliūčių, keisti maršrutus kelyje ir atverti duris letenėlėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()