Ekspertas pastebėjo paslaptingą sutapimą: Severodoneckas atiduotas būtent tada, kai atvyko HIMARS - rusai įklimpo dar labiau? (Video)  ()

Po daugiau nei mėnesį trukusios didvyriškos gynybos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos paliko Severodonecką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-27 Ekspertas pastebėjo paslaptingą sutapimą: Severodoneckas atiduotas būtent tada, kai atvyko HIMARS - rusai įklimpo dar labiau? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų traukimasis iš Severodonecko ir pirmųjų MLRS HIMARS pristatymas į Ukrainą įvyko tuo pačiu metu, ir, galbūt, tai nėra atsitiktinumas.

Po daugiau nei mėnesį trukusios didvyriškos gynybos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos atliko taktinį atsitraukimą iš Severodonecko. Lysyčanske buvo užimtos strategiškai naudingesnės ir patogesnės pozicijos. Situaciją „Youtube“, interviu „Popular Politics“, pakomentavo karo ekspertas, Konfliktų žvalgybos grupės (CIT) vadovas Ruslanas Levjevas.

Jis nustebo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip ilgai laikė Severodonecką. Levijevas atkreipė dėmesį į tai, kad Ukrainos pajėgos atsitraukė tuo pačiu metu, kai į Ukrainą atvyko HIMARS reaktyvinės sistemos. „Galbūt jie tyčia taip ilgai laikė Rusijos pajėgas Severodonecke, kad sulauktų HIMARS, ir tik tada pasitraukė į Lysyčanską, kuris yra palankesnėje padėtyje (gynybai – red.)“, – svarstė ekspertas.

Jis priminė, kad Lysyčanskas yra ant kalvos, palyginus su Severodonecku. O tai reiškia, kad rusams jį šturmuoti bus itin sunku. O ginkluotosioms pajėgoms atvirkščiai – ginti miestą patogiau. Be to, Lysyčanskas yra dvigubai didesnis už Severodonecką.

 

„Severodoneckas buvo šturmuojamas daugiau nei mėnesį. Lysyčanske tai truks mažiausiai dvigubai ilgiau... Paprastai tai gali trukti mėnesius. Atsižvelgiant į tai, kad atvyko ir HIMARS", - sakė Levijevas.

Jis abejoja, ar Rusijos kariuomenė pajėgs įvykdyti operatyvinį Lysyčansko apsupimą. Jo teigimu, greičiausiai, rusai neatsilaikys prieš HIMARS ir kitus Vakarų ginklus, kuriuos turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(2)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: