[Žinios trumpai] Putinas išlindo iš savo bunkerio – pirmą kartą nuo invazijos į Ukrainą pradžios vyks į užsienio kelionę  ()

Paskutinis žinomas Putino vizitas už Rusijos ribų buvo vasario pradžioje Pekine, kur jis ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pristatė „beribę“ draugystės sutartį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas šią savaitę aplankys dvi buvusias Sovietų Sąjungos valstybes Centrinėje Azijoje – tai būtų pirmoji žinoma Rusijos vadovo kelionė į užsienį po įsakymo įsiveržti į Ukrainą.

Valstybinės televizijos stoties „Rossija 1“ Kremliaus korespondentas Pavelas Zarubinas sakė, kad Putinas lankysis Tadžikistane ir Turkmėnistane, o vėliau susitiks su Indonezijos prezidentu Joko Widodo deryboms Maskvoje.

Dušanbėje Putinas susitiks su Tadžikistano prezidentu Imomali Rachmonu, artimu Rusijos sąjungininku ir ilgiausiai išbuvusiu buvusios sovietinės valstybės valdovu. Ašchabade, Turkmėnijoje, jis dalyvaus Kaspijos jūros šalių, įskaitant Azerbaidžano, Kazachstano, Irano ir Turkmėnistano lyderius, viršūnių susitikime, sakė Zarubinas.

 

Paskutinė žinoma Putino kelionė už Rusijos ribų buvo vizitas į Pekiną vasario pradžioje, kur jis ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pristatė „beribę“ draugystės sutartį likus kelioms valandoms iki abiejų atvykimo į žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(15)
(-14)

Komentarai ()