[Žinios trumpai] Paaiškėjo, ką Švedija ir Suomija pažadėjo Turkijai už paramą NATO: jei neišpildys, parama bus atšaukta  ()

Praėjus vos dviems dienoms po to, kai sutiko atšaukti prieštaravimus dėl Švedijos ir Suomijos stojimo į NATO, Turkijos lyderis pagrasino, kad Ankara vis tiek gali blokuoti procesą, jei abi šalys visiškai nepateisins jo lūkesčių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-01 [Žinios trumpai] Paaiškėjo, ką Švedija ir Suomija pažadėjo Turkijai už paramą NATO: jei neišpildys, parama bus atšaukta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Recepas Tayipas Erdoganas, baigdamas aljanso viršūnių susitikimą Madride, ypač pabrėžė Turkijos reikalavimą, kad Švedija ir Suomija išduotų terorizmu įtariamus asmenis, turinčius ryšių su neteisėtomis kurdų grupuotėmis. Erdoganas pridūrė, kad jei abi Šiaurės valstybės netesės savo pažadų, Turkijos parlamentas negalės ratifikuoti susitarimo.

Įstojimui į NATO oficialiai turi pritarti visos 30 valstybių, o tai kiekvienai suteikia blokavimo teisę.

Erdoganas tvirtino, kad Švedija pažadėjo išduoti 73 teroristus Turkijai ir sugriežtinti Kurdistano darbininkų partijos ir susijusių grupuočių finansavimo ir verbavimo veiklą.

Šiaurės šalys skubiai ir išsamiai išnagrinės Turkijos nebaigtus deportacijos ar ekstradicijos prašymus įtariamus terorizmu, atsižvelgdamos į Turkijos pateiktą informaciją, įrodymus ir žvalgybos duomenis.

 

„Švedija pažadėjo mums išduoti šiuos 73 žmones.“

„Žinau, kad yra piliečių, kurie nerimauja, kad pradėsime medžioti žmones, manau, svarbu pasakyti, kad visada laikomės Švedijos įstatymų ir tarptautinių konvencijų, tad niekada neišduodame Švedijos gyventojų“, – sakė Švedijos premjerė Ministrė Magdalena.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: