[Žinios trumpai] Rusija grįžta į sovietmetį - atgaivins pionierių stiliaus jaunimo judėjimą: „padės milijonams vaikų rasti gyvenimo tikslą“  ()

Rusijos įstatymų leidėjai pritarė šiuolaikinės jaunimo organizacijos sukūrimui sovietų pionierių stiliumi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaikai nuo šešerių metų gali prisijungti prie naujos grupės, kuri buvo numatyta trečiadienį Rusijos žemųjų parlamento rūmų Valstybės Dūmos priimtame įstatymo projekte.

Įstatymo projekto bendraautoris ir Dūmos jaunimo politikos komiteto pirmininkas Artiomas Metelevas teigė, kad visos Rusijos judėjimas „pasieks absoliučią daugumą moksleivių ir studentų ir padės milijonams vaikų rasti gyvenimo tikslą“.

Įstatymo projektas buvo pateiktas 2022 m. gegužės 17 d., minint pirminio sovietinio jaunimo pionierių judėjimo šimtmetį.

Įstatymų leidėjai iš pradžių planavo grupę pavadinti „Bolshaya Peremena“ (arba „didžiuoju pokyčiu“), tačiau sprendimas nebuvo priimtas. Įstatymų leidėjai galiausiai nusprendė grupės pavadinimą suteikti būsimiems organizacijos nariams.

Kad įstatymo projektas taptų įstatymu, dabar jį turi patvirtinti Rusijos aukštieji rūmai ir pasirašyti prezidentas Vladimiras Putinas.

 

Putinas dar 2015 metais bandė įkurti panašią organizaciją – Rusijos moksleivių judėjimą. Grupė buvo sukurta specialiu prezidento dekretu, pasirašytu 97-ųjų Sovietų Sąjungos komunistų jaunimo lygos, kitaip dar vadinamos komjaunimo, įkūrimo metinėmis. Tačiau iniciatyva sunkiai įsibėgėjo.

Sovietų pionierių judėjimas buvo įkurtas 1922 m. ir apėmė vaikus nuo 9 iki 15 metų. Tai buvo vienas pirmųjų žingsnių integruojant piliečius į komunistinę ideologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(7)
(-5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()