[Žinios trumpai] Kodėl Kinija taip nori Taivano? Rizikuoja tiek, kad gali sukelti net Trečiąjį pasaulinį karą (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-07-13 18:09
donatasv pasiekė savo stadija: konservatoriai ir keiksmažodžiai (kaip priklauso) - nesvarbu, kad apie Kiniją ir Rusiją kalbam ir apie bazines žmogaus laisves - neva kinai ir rusai kitokie genetiškai - ir jiems reikia tvirtos rankos - totalitarizmo, imperijos. Turim čia mes Rusijos ir Kinijos rėžimų supratėjų. Niekas nesiruošia tų kinų ir rusų išlaisvinti - kalba eina, kad jie patys kišasi teritoriškai, giklais - dėl to jie yra blogi. Amerika ne angelas, bet kalbame apie Rusiją ir Kiniją ir ne apie konservatorius ir kultūringai. Kuo daugiau apie konservatorius kalbat, tuo daugiau jie reklamos gauna. Tikrai reiks ir toliau už juos balsuot
donatasv 2022-07-13 22:01
Kinas laiko save aukščiausia rase. Seniausia civilizacija aukščiau visko. Ta tavo mylimą taivanį palaiko vienetai Kinijoje. Tu kaip to "GĖRIO NEŠĖJAS" ten būtai sudegintas ant laužo, kaip ir kunigas kuris ten nešė krikščionybę. Net nesuvoki elementaraus dalyko kas yra kiniškas mentalitetas. Jei ne griežta ranka, tai būtų aršiau nei pas rusą. Aliexprese galvoji bereikalo griežtai baudžia už neišsiustas prekes? Jei ne griežta tvarka tu gautum plytas vietoje produkto. Pas juos požiūris jei neapipisai užsieniečio tai tu š vertas. Jei apipisai tai tu vierchas. Neši savo gėrį net nesuvokdamas, kad realiai tas tavo "gėris" reikalingas tik tam kad amerikonas ir toliau galėtų dominuoti. Kabina tau makaronus, o tu linksi ir rėki duok dar. Tavo bazinės laisvės galioja čia ten jas duok išsiskers. Tie patys kinai tai supranta bet toki avinai kaip tu ne. Nes nesi matęs kitokios kultūros, kitokio požiūrio į pasaulį. Nuvažiuok pabūk pamatyk tada vertink. Matai kine kažkokį baubą kuris nori kažką užgrobti. Nors realiai jie nori galų gale po ilgų šimtmečių ivest tvarką. Stabilizuoti šalį ir pakelt ją iki aukščiausio įmanomo lygmens. Tik atsiranda padlos kaip amerikonas kuris kišasi kaip rusas į Ukrainą taip amerikonas į Kinijos teritoriją. Vien tik tam kad praras dominavimą.
Benediktas 2022-07-13 22:14
Paskaičiau, ką dabar parašei: realiai aprašei tironų/zekų/banditų panetkes. Tu man bandai parodyti, kad zeko/tirono pasaulėžiūra yra kažkokia pažangi idealogija ir turime ją toleruoti ir žiūrėti, kaip rusai daužo Ukrainą, o kinai Taivanį. Ir laukti, kol ateis pas mus - tada jau mes patys turėsim su jais daužytis. Jei paimti kinų religiją, kuriai būdingas budizmas ir daoizmas - tai nieko bendro neturi su prievarta.
donatasv 2022-07-13 22:22
O ką siūlai? Manai kaip tas kunigas atbėgsi su kryžiumi paseksi pasaką apie Jėzų ir visi bėgs paskui tave išsižioję? Vaikiškas naivumas. Ir suvok Taivanas Kinijos teritorija ne tau ne amerikonui spręst ką su juo daryt. Jūsų norai Kinijoje negalioja. Čia smerkem rusą nes jis neša savo šūdą kitiems, o kad tapati daro amerikonas tai dzin. Kinija yra suvereni valstybė ir ji nori tokia išlikt, o ne lankstytis kiekvienam. Atplėši vieną gabalą ir kiti užsimanys, o tai sukels dar daugiau problemų.
Benediktas 2022-07-13 22:34
Aš už pagalbą Taivaniui apsiginti, tiesa Taivanio pusėje. Man nėra čia sunkus klausimas. Tegul kinai sau putojasi, kad negali paimti Taivanio. Kas jiems trukdo užmegzti normalius santykius su Taivaniu, patiems tapti tokia valstybe, į kurią Taivanis būtų nieko prieš prisijungti. Tikrai nepalaikysiu Kinijos, kuris engia tautas savo sudėtyje. Man ašara neišbėga, kad jiems sunku savo imperiją kitaip išlaikyti. Nafig tada reikalinga tokia imperija, jei tokiais būdais ją reikia išlaikyti - tegul pabyra gabalais geriau tada. Su Rusija - tas pats. Plius kinam Taivanis - tik tarpinė stotelė, trukdis jūrinėje ekspansijoje į Indoneziją, Filipinus. Nereikia būti naiviems.
donatasv 2022-07-13 22:51
Jie ne enge ten šimtai klanų, kur kiekvienas nori būt aukščiau kito. Demokratiškais rinkimais tiek klanų nesuvaldė. Jei pradės byrėti prasidės katastrofiški padariniai, branduolinį ginklą turinti valstybė visgi. Kinija atsigaut pradėjo palyginus neseniai ir viso to per amžių amžius nusistovėjusio požiūrio per kelis dešimtmečius nepakeisi. Mažumos poreikis branduolinės valstybės viduje negali paimt viršaus. Tai suvokia kinas bet ne tu. Reik laiko perauklėti, suvaldyti ir apjungti, suvienyti tokią valstybę. Aš norėčiau pažiūrėt kaip tu taikiai krūvą putino lygio dievukų suvaldytai Kinijoje be represijų.
Benediktas 2022-07-13 22:59
Man atrodo tu per daug jaudiniesi dėl Kinijos. Turi kažkokį įsivaizdavimą, kad jei Kinijos imperija pabirs, tai visiems bus pzdc. Tai buvo jau istorijoje daug imperijų. Visada, kai sugriūdavo - būdavo kažkaip kitaip. Jei jie pasidalins į 100 dalių, tai mums tik geriau bus ir Taivaniui. Prieš 1/100 subjekto bus lengviau laimėti, nei prieš visą Kiniją. Jei jie grasins mums ar Taivaniui. Tas pats galioja su Rusija.
donatasv 2022-07-13 23:15
Kinajija per savo istoriją keitė savo valdovus ne vieną kartą. Pjovėsi skerdėsi ir ko tik nedarė. Vienintelė bėda, kad pasaulis nematė kas būtų jei branduolinė valstybė pradėtų byrėti į gabalus ir klanai tarpusavyje pradėtų aiškintis katras kiečiausias, manau ten ne vieną putino lygio didvyrį tarp tų klanų lyderių rastum... Ir man nepatinka, kad Amerika kišasi į Kinijos reikalus siekdama sau naudos ir pakenkti Kinijai... o tokiems kaip tau buria kokį gėrį jie daro...
Benediktas 2022-07-13 23:21
O man tai patinka, nes Tavainio pusėje tiesa, o Kinija imperinė valstybė, kuri engia tautas ir ruošiasi karinei ekspansijai - tam Kinijai ir reikalingas Taivanis. Saugokime save ir civilizuotą pasaulį nuo barbarų, nes niekas kitas civilizuoto pasaulio neapsaugos, tik jis pats. Nejaučiu jokių sentimentų Kinijos ir Rusijos rėžimams. Nežinau, kodėl turėtume stengtis juos išsaugoti arba nereaguoti į tai, ką jie išdarinėja aplinkui.
donatasv 2022-07-13 23:45
Tu vistiek nesuvoki, kad dabartinė kinijos valdžią ir saugo civilizuotą pasaulį nuo pačios Kinijos. Jei išlips į valdžią Kinijoje panašių pažiūrų karaliukas kaip Putinas tai bus linksma visiems. Kinija turi daug skaudulių su Japonija, Australija, dabar su rusija, Amerika. Viskam užvirus sakysi nah.. tas Taivanas grąžinkite komunistus atgal. Nes jie skaito save aukščiausia rase, vos ne kaip hitleris ir tie jų komunistai tai tik rožytės visame tame ko mes ištiesų galim sulaukt iš Kinijos.
Benediktas 2022-07-13 23:54
Taip saugo, kaip vokiečiai saugojo pasaulį nuo žydų. Sek toliau pasakas, kad taip ir trokšta tie 100 skirtingų kinų genčių išžudyti visą pasaulį ir Xi Jinping daro visam pasauliui paslaugą juos laikydamas priespaudoje. Dar apie Putiną gali taip pasakyti, kad laiko visokius čiukčius ir baškirus ir čičėnus, kad mūsų Europiečiu neišžudytų. Bet matome kaip sėkmingai Putinas pats siųsti visokius čičėnus, baįkinus ir buriatus žudyti ukrainiečius. Kaip ir Xi Jinping gali pasiųsti tuos šimtus skirtingų genčių žudyti kokius filipiniečius. Taip, kad nesek pasakų apie geruosius Kinijos ir Rusijos rėžimus.