[Žinios trumpai] Krymo ūkininkai savo laukuose išpjauna milžiniškus „Z“ ir „V“ simbolius (Video)  (2)

Derliaus nuėmimo pradžioje ant kviečių lauko buvo išpjautos raidės „Z“ ir „V“. Kiekviena raidė yra 100 x 100 metrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vykstant Rusijos ir Ukrainos karui, kai kurie ūkininkai Kryme savo laukuose išpjauna raidės „Z“ ir „V“, pranešė naujienų agentūra „Reuters“. Raidės iš esmės yra būdas parodyti savo paramą Rusijai ir jos invazijai į Ukrainą, kurią Maskva vadina „specialia karine operacija“.

Pranešime paminėta, kad derliaus nuėmimo pradžioje ant kviečių lauko buvo išpjautos raidės „Z“ ir „V“. Kiekviena raidė yra 100 x 100 metrų.

„Z“, „V“ ir „O“ dažniausiai žymimos ant rusiškų drabužių ir karinių sunkvežimių. Rusijoje raidė „Z“ suvokiama kaip karo ir prezidento Vladimiro Putino invazijos į Ukrainą palaikymo simbolis.

„Reuters“ pakalbintas kombaino vairuotojas Aleksejus Matisas sakė savanoriškai pažymėjo raides lauke, nes tokia idėja jam patiko.

 

Ūkininkas Nikolajus Pyanykh mano, kad grūdai šiuo metu yra pagrindinė pasaulio problema. Jis tvirtino, kad iš jo pažymėto lauko kviečiai bus „dar skanesni“.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(28)
(-24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)