[Žinios trumpai] Peskovas oficialiai paskelbė, ką renkasi Rusija Serbijos-Kosovo karo atveju  ()

Kremlius absoliučiai palaiko Serbiją konflikte su Kosovu ir laiko Prištinos reikalavimus nepagrįstais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius absoliučiai palaiko Serbiją konflikte su Kosovu ir laiko Prištinos reikalavimus nepagrįstais. Tai pirmadienį, rugpjūčio 1 d., pranešė Rusijos Federacijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, praneša „RIA Novosti“.

„Mes visiškai palaikome Serbiją. Esame artimi Kosovo serbams, manome, kad tai yra absoliučiai nepagrįsti reikalavimai“, – sakė Kremliaus atstovas.

Peskovas pridūrė, kad konflikto tarp šalių kol kas pavyko išvengti, situacijos sprendimas nukeltas vienam mėnesiui, todėl „svarbu parodyti apdairumą iš visų pusių“. Taip pat Peskovas sakė, kad Maskva palaiko Belgrado poziciją, kurią paskelbė Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius.

Be to, Peskovas pažymėjo, kad Kosovo nepriklausomybę pripažinusios šalys, turėtų panaudoti savo įtaką, kad įspėtų Prištiną nuo „neapgalvotų žingsnių“, kurie, pasak Maskvos, gali „atvesti į tolesnį padėties eskalavimą“.

Komentuodamas Belgrado ir Prištinos konfliktą, Peskovas teigė, kad Rusijos Federacijos ir Serbijos santykiai yra atviri ir labai gilūs, užtikrindamas, kad jie ir toliau vystysis.

Liepos 31 dieną, Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius, kreipimesi į žmones, pasakė, kad iš dalies pripažintos Kosovo Respublikos valdžia pradeda operaciją prieš serbus. Atsižvelgiant į tai, buvo pranešimų, kad Kosovo policija metė savo pajėgas į regiono šiaurę ir užblokavo du kontrolės punktus, o vietos gyventojai pradėjo statyti užtvaras keliuose. To priežastis – Prištinos sprendimas nuo rugpjūčio 1 dienos uždrausti įvažiuoti su dokumentais ir automobilių valstybiniais numeriais iš Serbijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(3)
(2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()