„Tai sandėris su velniu, mes nepaliekame nieko gyvo!“ - šokiruojanti kalba, kaip „Wagner“ įkūrėjas verbuoja kalinius  ()

Privačios karinės bendrovės „Liga“ (buvusi „Wagner“) savininkas Jevgenijus Prigožinas asmeniškai verbuoja kalinius Rusijos kolonijose dalyvauti kare prieš Ukrainą. Jis siūlo piniginius atlygius ir malonę nuteistiesiems. Apie tai „Mediazos“ žurnalistams pasakojo keli kaliniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-08 „Tai sandėris su velniu, mes nepaliekame nieko gyvo!“ - šokiruojanti kalba, kaip „Wagner“ įkūrėjas verbuoja kalinius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistai kalbėjosi su dviem kaliniais iš dviejų skirtingų Rusijos kolonijų  Tulos ir Jaroslavlio srityse. Kaliniai vienas kito nepažįsta, bausmę atlieka skirtingose ​​kolonijose skirtingų Rusijos regionų teritorijoje, tačiau abu dalyvavo susitikimuose su Prigožinu.

Anot jų, Prigožinas gyrėsi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jam asmeniškai suteikė ypatingų galių. Be to, „wagneriečių“ lyderis esą atvirai pasakė, kad jam reikia „bet kokia kaina laimėti šį prakeiktą karą“. „Turiu ypatingų prezidento suteiktų galių, man nerūpi niekas, man reikia bet kokia kaina laimėti šį prakeiktą karą“, – Prigožiną cituoja kalinys iš Tulos kolonijos.

Kalinys iš Jaroslavlio srities pažymėjo, kad į susitikimą su Prigožinu buvo nuvaryti beveik visi kolonijos „gyventojai“. Prigožinas atvyko lydimas kelių ginkluotų vyrų. „Esame ne ginkluotosios pajėgos, o tikra sukarinta organizuoto nusikalstamumo grupuotė. Mano vaikinai patenka į Afrikos šalis ir per dvi dienas nieko gyvo ten nepalieka, o dabar naikina priešus Ukrainoje. Jūsų sprendimas tarnauti grupėje bus sandėris su velniu. Jei išeisite iš čia su manimi, arba grąžinkite laisvu žmogumi, arba žūsite. Privalėsite žudyti priešus ir vykdyti vadovybės įsakymus. Tie, kurie atsitrauks, bus sušaudyti vietoje“, kalinys cituoja Prigožiną.

Be to, vyras teigė, kad Prigožinas pavadino kalinių panaudojimą kare prieš Ukrainą eksperimentiniu. Anot jo, iš 42 taip užverbuotų kalinių tik penki žuvo. Apskritai Prigožinas įvertino kalinių mirties tikimybę 15 %, taip pat pažymėjo jų „didvyriškumą“.

 

Vienas iš kalinių taip pat papasakojo, ko tiksliai Prigožinas ieškojo Rusijos kolonijose. „Visų pirma, juos domina žudikai ir plėšikai. Jie įtariai žiūri į narkomanus, tas pats pasakytina ir apie prievartautojus. Geriau, sako jis, kad yra ne buitiniai žudikai, o sąmoningi – jums, sako jis, patiks pas mus. Apskritai sudarė maniako įspūdį“, – pažymėjo kalinys, teigdamas, kad Prigožinas bandė užverbuoti bent 200 kalinių.

(5)
(9)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: