[Žinios trumpai] Sėkmės gyvenant Rusijoje! Net trečdalis rusų atsidurs elgetų kategorijoje, vidurinė klasė praktiškai sunaikinta  ()

„Trečdalis gyventojų gyvena visiškame skurde, o tai reiškia, kad bent pusė gyventojų yra neturtingi arba skurdžiai, balansuojantys ant visiško skurdo ribos“, - sakė Muridas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje gyventojai sparčiai skursta. Ekonomistas Abelis Aganbegianas prognozuoja, kad iki 2023 metų pabaigos apie trečdalis rusų atsidurs elgetų kategorijoje. Jų pajamos bus mažesnės už pragyvenimo ribą, kuri šiandien yra 13 000 rublių (215 USD).

Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo rusų tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Muridas).

„Pažodžiui tai reiškia pabaigą net tos viduriniosios klasės, kuri ir taip šalyje vos egzistavo... Trečdalis gyventojų gyvena visiškame skurde, o tai reiškia, kad bent pusė gyventojų yra neturtingi arba skurdžiai, balansuojantys ant visiško skurdo ribos“, - sakė Muridas.

Jis pažymėjo, kad Rusijoje tik 10-15 % gyventojų gali būti laikomi „klestinčiais“, o apie 5 % – turtingais. Tai sunki „diagnozė“ šaliai. Panaši situacija pastebima tik ekonomiškai pasmerktose valstybėse, pavyzdžiui, Venesueloje.

Rusijos ekonomika, pabrėžė Muridas, greitai žlunga. Po koronaviruso pandemijos neatsigavęs Kremlius, įsitraukė į karinę avantiūrą, kuri metų pabaigoje pasmerkė šalį BVP kritimui daugiau nei 10 proc.

 

Ekspertas pastebėjo, kad net klestėjimo metais Rusijos ekonomika vystėsi gana prastai. Tam buvo dvi priežastys: didelis kapitalo eksportas į užsienį ir didžiulė turtinė nelygybė.

Jis priminė, kad dešimtmečius Rusijos valdžia eksportavo šalies turtus į užsienį. Bet atrodo, kad ji pati buvo apgauta. Dėl pritaikytų sankcijų, iš Rusijos valdančiojo „elito“ šiandien atimta galimybė gauti į Vakarus eksportuotus turtus.

Jau nieko negalima pataisyti. Muridas pažymėjo, kad Rusija apiplėšta iki paskutinio skatiko, o Putino režimas nepasikeis. Režimo žlugimas laikomas neišvengiamu. Jis yra savo egzistavimo pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()