[Žinios trumpai] „Viskas paruošta!“: A.Lukašenka skelbia, kad nugabens branduolines raketas į JAV, Europa turi tik vieną pasirinkimą  (1)

Neteisėto Baltarusijos prezidento teigimu, Vakarai turi ateitį tik bendradarbiaudami su Rusija ir Baltarusija, o JAV „dings iš radaro“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad jų bombonešiai „Su-24" buvo pritaikyti nešti branduolines bombas, praneša RBC. Anot Lukašenkos, Vakarų neišgelbės sraigtasparniai ar lėktuvai, jei santykiai paaštrės.

„Kartą su Putinu Sankt Peterburge pasakėme, kad modifikuosime Baltarusijos lėktuvus „Su-24", kad jie galėtų neštis branduolinius ginklus. Kaip manote, mes malame liežuviais? Viskas paruošta", - sakė Lukašenka.

Po šio pareiškimo apsišaukėlis prezidentas pareiškė, kad JAV išnyks iš radaro, o Europa gali turėti ateitį tik bendradarbiaudama su Rusijos Federacija ir Baltarusija. Anot jo, tik jie turi visus resursus. 

Kaip pažymėjo atvirųjų šaltinių stebėjimo grupė „Baltaruski Gajun“, iš pradžių Lukašenka paprašė duoti jiems modernesnių „Su-35" branduoliniams ginklams nešti. Tačiau V. Putinas tuomet pasakė, kad šiems tikslams tiktų ir senesni „Su-25". Dabar tam paruošti „Su-24".

 

„Su-24" yra sovietų taktinis bombonešis. Jis iš tikrųjų gali būti taktinių branduolinių užtaisų nešėjas. Oficialiai Baltarusija savo „Su-24" atsisakė dar 2012 m. Teigta, kad juos pigiau nurašyti nei modernizuoti. 2011 metų pabaigoje Baltarusijos oro pajėgos turėjo 35 bombonešius „Su-24" ir jų iš tikrųjų neatsisakė.

(2)
(39)
(-37)

Komentarai (1)