Ukrainai tieks mikrodronus „Black Hornet“: telpa į kišenę, tačiau gali daryti neįtikėtinus dalykus  (4)

Norvegija ir Didžioji Britanija susitarė tiekti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms kompanijos „Flir“ mikrodroną „PD-100 Black Hornet“, kurio galimybės tiesiog stulbina. Šis dronas gali stebėti, kas vyksta už dešimčių kilometrų, ir sudeginti priešą, o svarbiausia, kad jis – vienas mažiausių žvalgybinių dronų pasaulyje, kurį galima tiesiog įsidėti į kišenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Black Hornet“ sveria tik 32 gramus, tačiau jame įmontuotos dvi optinės kameros ir net termovizorius. Šis mikrodronas buvo sukurtas tam, kad kiekvienas dalinys iš viršaus galėtų matyti, kas vyksta, o tai ypač svarbu per kovines operacijas mieste.

Be to, šis dronas skirtas montuoti ant žvalgybinių transporto priemonių ir gali būti automatiškai paleidžiamas iš jų.

Kadangi dronas mažytis, o jo viduje gausu įvairios įrangos, ore išbūti jis gali 25 minutes, jo skrydžio nuotolis siekia 1,6 km, o standartinis skrydžio aukštis – 10–30 metrų. Dviejų dronų, valdymo pulto ir įkrovimo stoties komplekto kaina – maždaug 40–60 tūkst. eurų.

 

Norvegijos vyriausybė oficialiai paskelbė, kad pagalbos paketo su mikrodronais „Black Hornet“ dydis – 90 mln. norvegijos kronų, t.y. maždaug 9,5 mln. eurų. Tai 150–240 dronų komplektų kaina, tačiau dalis pinigų dar bus skirta susijusioms paslaugoms, pavyzdžiui, mokymams.

Parengta pagal „Defense Express“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(70)
(0)
(70)

Komentarai (4)