Gyvybiškai svarbi Rusijos magistralė – vos vienas sprogimas ir Rusijai būtų suduotas nepakeliamas smūgis (Foto)  ()

„Tai bus labai skausminga“, – saldų taikinį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų diversantams Rusijoje įvardijo ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ardomosios veiklos Rusijos teritorijoje daugės ir apimtys didės, sulaukus nemažos dalies Rusijos, nepatenkintų Putino režimu ir pasiruošusių su juo kovoti, palaikymo. Kartu vienas skaudžiausių smūgių Rusijos Federacijai ir jos ekonomikai bus smūgis Transsibiro geležinkeliui.

Tai interviu „Telegram“ kanalui „Volia“ pareiškė Rusijos karo ekspertas, įvertinęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sabotažo veiklos perspektyvas ir karinių objektų Rusijos Federacijos teritorijoje apsaugos lygį.

Eksperto pavardės žurnalistai neatskleidė dėl jo saugumo.

„Kalbant apie sabotažą, matome silpną Rusijos saugumo agentūrų darbą. Kryme ir pasienio regionuose gyventojai sapnuoja košmarus apie galimus ryšius su Ukrainos diversantais, sufabrikuojami kaltinimai, o tikri diversantai tęsia savo darbą“, – pažymi jis.

 

Anot jo, infrastruktūros objektai Rusijoje sprogsta reguliariai. Be to, karui užsitęsus, didėjant jo keliamam psichologiniam nuovargiui, didėjant Rusijos Federacijos gyventojų ekonominėms problemoms, reikėtų tikėtis Ukrainos sabotažo veiklos Rusijos Federacijos teritorijoje suaktyvėjimo. Visoje Rusijos Federacijoje – nuo ​​Kaliningrado iki Vladivostoko.

„ pasirengusių tai daryti žmonių yra, ir jų dar bus. Kol kas sunkumų kyla dėl to, kad nėra kanalų, kuriais būtų galima numesti ginklus ir sprogmenis. Bus užpulti kuro ir transporto infrastruktūros objektai. Smūgis galimas siekiant paralyžiuoti Transsibiro geležinkelio darbą. Labai skaudės. Gynybos pramonės įmonėse bus sprogimų ir padegimų. Galbūt paslėptas sabotažas – įrangos pažeidimai, dalių ir visos gaminių gamybos gynybos tikslais defektai“, – pažymi ekspertas.

 

Šiuo metu Rusija, taikydama sankcijas, maksimaliai išnaudoja Transsibiro geležinkelį žaliavų eksportui į Kiniją. Magistralės sugadinimas bus stiprus smūgis Rusijos Federacijos ekonomikai. Pasak eksperto, jis žino panašių atvejų dar septintajame ir devintajame dešimtmetyje, kai ne visi buvo patenkinti sovietų režimu ir kenkė kaip galėjo, o kartais ir labai subtiliai. Tuo pat metu tikrų kenkėjų KGB nustatyti nesisekė.

„Paprastai būdavo skiriami „kraštiniai“. Kaip tik šiandien tiek FSB, tiek kariuomenės kontržvalgyba nepasižymi tikra sėkme. Iš pagyvenusio profesoriaus, kuris skaitė paskaitas užsienio universitetuose, lengviau padaryti šnipą, nei neutralizuoti motyvuotą, konspiracinį tikrą priešą. Antrojo pasaulinio karo metu NKVD ir SMERSH organai gana efektyviai kovojo prieš priešo agentų tinklą. Tačiau taip atsitiko tik dėl to, kad visa šalis, visa tauta kaip viena kovojo prieš visiškai aiškų priešą.

 

Dabar Tėvynės karą kariauja Ukraina. O priešai ir okupantai esame mes. Kad ir kaip stengtųsi Rusijos propaganda, dauguma gyventojų nesuvokia vykstančio karo teisumo. Visuomenė susiskaldžiusi. O jei islamo teroristus slavų šalyje atpažinti bent jau etniniu pagrindu gana paprasta, tai kaip suvaldyti visus slavų gyventojus? Rusijos specialiosios tarnybos, įpratusios dirbti dėl varnelės ir gražaus pranešimo, šiandien nepajėgia efektyviai atlikti šio darbo.

Taigi, galiu prognozuoti, kad atakų Rusijos Federacijos teritorijoje tik daugės ir Rusijos Federacijos piliečiai turėtų tai žinoti, o ne kaltinti ukrainiečius dėl to: kaltininkas yra tik vienas – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris pradėjo šį karą“, – pažymi anonimiškumo pageidavęs ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(3)
(171)

Komentarai ()