[Žinios trumpai] JK paskelbė žemėlapį, kuriame parodyta, kur Ukrainoje Putino pajėgos greičiausiai patirs pralaimėjimą (Foto)  ()

Ketvirtadienį JK gynybos ministerija paskelbė naują žemėlapį, kuriame parodyta, kur Rusijos prezidento Vladimiro Putino armija greičiausiai praras pozicijas Ukrainoje, kitą dieną po to, kai Šoigu paskelbė, kad vykstantis puolimas „tyčia“ lėtėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemėlapyje matyti, kad pagrindinės kovos vyksta trijuose karo fronto taškuose, o rodyklės rodo judėjimo kryptį.

Vienas iš šių galimų Ukrainos kontropuolimų yra šiaurės rytų Charkivo regione, kuris stumiasi žemyn ir šiek tiek į rytus, maždaug link Rusijos okupuoto Iziumo miesto. Šalia Iziumo esantis žemės ruožas žemėlapyje taip pat pažymėtas kaip „ginčijama teritorija“.

Panašu, kad antrasis judėjimas iš centrinės Dniepropetrovsko srities dalies pietryčių Ukrainoje stumiasi link Rusijos okupuotos teritorijos pietinėje Chersono srityje.

Paskutinis prasideda centrinėje pietinės Mykolaivo srities dalyje ir stumiasi žemyn link Rusijos okupuotos teritorijos žemesnėje regiono dalyje. Dėl galimos pažangos Dniepropetrovske ir Nikolajeve rodyklės nukreiptos tiesiai į ginčijamos teritorijos lopinėlius.

 

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu trečiadienį pareiškė, kad kariuomenė mažina puolimo greitį, jis tai suformulavo „kaip civilių gyventojų apsaugos priemonę“.

„Daroma viskas, kad būtų išvengta civilių aukų“, – sakė jis Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos susitikime Uzbekistane. „Žinoma, tai sulėtina puolimo tempą, bet mes tai darome sąmoningai“.

Šoigu per susitikimą taip pat sakė, kad Rusijos „speciali karinė operacija“ Ukrainoje vyksta pagal planą ir visi jos tikslai bus pasiekti, teigiama Rusijos gynybos ministerijos „Telegram“ įrašo vertime į anglų kalbą.

 

 

Karo studijų institutas (ISW) nurodė, kad Šoigu pareiškimas galėjo būti bandymas pateisinti „nereikšmingą naudą“, kurią Putino armija pasiekė per pastarąsias šešias savaites. ISW įvertino, kad po laikinos pertraukos liepos mėnesį Rusijos kariuomenei atnaujinus veiklą naujoje teritorijoje ji išaugo tik apie 450 kvadratinių kilometrų. Tuo tarpu Rusija nuo kovo 21 d. „prarado“ 45 000 kvadratinių kilometrų teritorijos, pranešė ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()