[Žinios trumpai] „Tai ne ATACMS!“: JAV įvardino labiausiai šiuo metu Ukrainai reikalingą ginklą  ()

Kurį laiką buvo spėliojama, kad Ukraina jau naudoja ATACMS raketas, galinčias nulėkti net 300 km. Tačiau JAV teigia, kad Ukrainai reikia didesnio skaičiaus įprastų GMLRS raketų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartiniais tikslais Ukrainai nereikia didelio nuotolio ATACMS raketų, skirtų HIMARS daugkartinio paleidimo raketų sistemai. Dabar Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms labiau reikia 70–80 km nuotolio GMLRS raketų, kurių nuotolis yra 70–80 km, teigia Pentagono vadovo pavaduotojas Colinas Kahlas. Jis teigia, kad didžioji dalis Ukrainos taikinių yra įprastų raketų veikimo zonoje.

„Akivaizdu, kad ir toliau su ukrainiečiais diskutuosime apie jų poreikius, tačiau kol kas manome, kad turėtume sutelkti dėmesį į GMLRS, o ne į ATACMS raketas“, – sakė Kahlas.

Pasak JAV Gynybos departamento atstovų, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia GMLRS raketų, kad išlaikytų Rusijos kariuomenę rytuose ir sukurtų pagreitį kitose fronto linijos dalyse.

„Rusai tikrai sulėtėjo rytuose, dabar Rusijos objektams gresia pavojus kitose šalies vietose. Tai labai apsunkino Rusijos planavimo pastangas. Todėl, mūsų vertinimu, GMLRS yra svarbiausias, o jų srautas į Ukrainą yra nuolatinis“, – sakė Colinas Kahlas.

 

Įdomiausia, kad nepaisant šių žodžių, JAV naujame pagalbos pakete nėra GMLRS raketų

(43)
(2)
(41)

Komentarai ()