[Žinios trumpai] Arestovičius paaiškino, ko Kyjive išsigando Putinas - nei vieno raketos smūgio į sostinę!  ()

Nepriklausomybės dienos minėjimo metu rusų okupantai Kyjivo neapšaudė dėl kelių objektyvių priežasčių, mano Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, iš 22 000 priešo atakų karo metu rusų okupantai kariniams objektams smogė tik 500 kartų, likusieji taikiniai – civiliniai. Rugpjūčio 24 d., Ukrainos Nepriklausomybės dieną, raketų smūgiai Ukrainoje buvo dažnesni nei įprastai, bet ne tokie dažni, kaip buvo prognozuojama.

„Jau sakėme, kad vargu ar bus smūgių Kyjive. Kaminas žemesnis, dūmai tapo retesni, nes mums grasino tikrais smūgiais. Viskam yra priežasčių. Pirma, Kyjive per daug užsieniečių. Nužudyti kokį nors amerikiečių ar vokiečių diplomatą jiems nereikia“, – sakė Arestovičius.

Be to, okupantai žino, kad Kyjive veikia labai galinga oro gynyba ir jų raketos garantuotai bus numuštos. „Ir ne todėl, kad Kyjivas yra sostinė ir reikia saugoti sostinę. O todėl, kad Kyjivas yra didžiausias karinis transporto mazgas, čia reikia dengti ir karinius objektus“, – tęsė Arestovičius.

Pasak Ukrainos prezidento patarėjo, Rusijos politinė vadovybė ruošiasi deryboms, o bet koks smūgis Kyjivui ar kitiems miestams, ir taip turėjusiems daug aukų, padės tašką ties šiuo klausimu. Arestovičius taip pat priminė, kad JT Saugumo Tarybos posėdis buvo surengtas rugpjūčio 24 d., ir jei būtų buvęs smūgis Kyjivui, pasaulio bendruomenė būtų greitai į tai sureagavusi.

Tačiau Ukrainos nepriklausomybės diena nepraėjo be didelių aukų. Rusijos okupantai paleido raketų ataką prieš Čaplynės kaimą Dnipro srityje. Pranešama, kad pirmiausia priešo raketa sunaikino privatų namą - po griuvėsiais buvo moteris ir du vaikai. Moterį ir 13-metį berniuką išgelbėjo vietos gyventojai, tačiau 11 metų berniukas žuvo. Vėliau priešas vėl užpuolė kaimą – iš pradžių viena raketa, o paskui dar trimis. Pirmoji raketa apgadino geležinkelio ūkinius pastatus, vėlesnės – geležinkelio stotį. Nuo smūgių kilo gaisras penkiuose vagonuose. Žuvo 25 žmogus, 31 buvo sužeistas. Rusija dabar teigia, kad ten sunaikino daugiau nei du šimtus Ukrainos karių. 

(34)
(2)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: