ISW skelbia super gerą žinią: progresas yra, Ukraina iš Rusijos atkovojo Danijos dydžio teritoriją!  ()

Rusijos strateginiai tikslai užimti visą Ukrainą nepasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo kovo 21 d. Ukrainos kariuomenė iš Rusijos užpuolikų atkovojo Danijos dydžio teritoriją.

Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

S. Šoigu pareiškimą apie tariamai ypatingą puolimo sulėtėjimą analitikai vertina kaip „bandymą pateisinti nereikšmingas Rusijos karių sėkmes per pastarąsias šešias savaites“.

Tuo pat metu Rusijos strateginiai tikslai užimti visą Ukrainą nepasikeitė, pažymi institutas.

Nuo tada, kai Rusija atnaujino puolimą po „operacinės pauzės“ liepos 16 d., įsibrovėliai užėmė maždaug 450,84 kvadratinių kilometrų, o tai maždaug prilygsta Andoros plotui. Nuo kovo 21 d. Rusija prarado apie 45 tūkstančius kvadratinių kilometrų, kuri yra didesnė nei Danija, teigia ekspertai.

„Rusijos pajėgos nesugeba ribotos taktinės sėkmės paversti platesne operacine sėkme, o jų puolimas Rytų Ukrainoje pasiekė kulminaciją. S. Šoigu pareiškimas greičiausiai yra bandymas paaiškinti šiuos trūkumus", – sakoma Karo studijų instituto ataskaitoje.

Karas Ukrainoje: dabartiniai duomenys

Rusai sutelkė dėmesį į Donbaso užėmimą. Rugpjūčio 24 d. priešas dar kartą bandė kontroliuoti Peskus ir Nevelskoje, bet patyrė nuostolių ir atsitraukė.

 

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų puolimai Soledare, Bachmute ir Kodemoje baigėsi nesėkmingai.

Nepriklausomybės dieną, rugpjūčio 24 d., Rusijos kariai atakavo Charkivą, Chmelnyckio sritį, Dniepropetrovsko srityje, raketos pataikė į traukinį, dabar žinomi 22 žuvę ir penkiasdešimt sužeistųjų.

Pusę metų vykstant karo veiksmams prieš Ukrainą priešas jaučia personalo trūkumą. Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos vadovybė bando sukomplektuoti savo pėstininkų dalinius raketų pajėgų specialistų ir karinių jūreivių sąskaita.

 

Nuo plataus masto invazijos pradžios, Europos Komisijos duomenimis, 7,5 mln. ukrainiečių tapo pabėgėliais.

Kartu žvalgyba mano, kad Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą prasidėjo lūžis. Rusijos okupantai pradėjo suprasti, kad jų kariuomenė nėra tokia stipri, o oro gynybos sistemos nėra tokios patikimos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: