[Žinios trumpai] „Abrams“ tankų pasirodymas sukels tikrą šoką Rusijai - užtenka tik vieno „Abrams“ atvykimo į mūšio lauką ir iš karto bus pergalė“  ()

Jei JAV nuspręstų suteikti „Abrams“ tankus Ukrainai, tai būtų didžiulė parama, padedanti planuoti kontrpuolimą ir rengti galingas smogiamąsias operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Abrams“ tankai JAV naudojami  nuo 1980 metų, tačiau ir dabar jiems mūšio lauke būtų sunku rasti lygių. Turbinos variklis, galintis deginti praktiškai bet kokį kurą, įspūdingos šarvų technologijos ir ugnies valdymo sistemos „Abrams“ tankus paverčia labai pajėgiais ginklais.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad bet kuris vakarietiško tipo tankas yra technologiškai daug geresnis nei tankai, kuriuos šiandien turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Jis įvertino, ar „Abrams“ tankai fronte būtų reikšmingi.

Ždanovas teigia, kad vakarietiški tankai skiriasi tuo, kad turi daug didesnį šaudymo tikslumą ir daug geresnę įgulos apsaugą. Pasak jo, iš visų vakarietiškų tankų jis pirmenybę teiktų amerikietiškiems „Abrams“, kurie dabar sulaukia vis daugiau dėmesio. Lenkija neseniai įsigijo 250 „Abrams“ tankų, įgulų mokymai jau prasidėjo.

 

„Įsivaizduokite, kokį šoką Rusijos Federacijoje sukels „Abrams“ pasirodymas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Tik vieno „Abrams“ išvykimas į mūšio lauką jau turės lemiamą vaidmenį pergalei šiame mūšyje“, – mano Ždanovas.

(196)
(12)
(184)

Komentarai ()