JAV generolas: Putinas neturi idėjų kaip toliau tęsti karą, reikalai Ukrainoje greitai pablogės  ()

Buvęs JAV generolas Barry McCaffrey pirmadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui „trūksta idėjų“ ir tebesitęsiančiame kare Ukrainoje viskas greitai pablogės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

McCaffrey „Twitter“ tinkle parašė, kad V. Putino kariuomenė „operaciniu požiūriu yra dėžėje“, o visa Rusija rodo „didelės įtampos dėl augančių karinių nuostolių ir ekonominės izoliacijos ženklus“.

Ukraina praneša apie keletą pastarosiomis savaitėmis sėkmingų smūgių į Rusijos taikinius ir grupes, naudojant JAV tiekiamas didelio mobilumo artilerijos raketų sistemas (HIMARS), kurias praėjusį mėnesį į pensiją išėjęs JAV armijos generolas Markas Hertlingas pavadino „žaidimą keičiančiu faktoriumi“.

Nors Ukraina fiksuoja šias pergales, Maskva vykdo priverstinius šaukimus, kad sustiprintų savo gretas, taip pat siūlo pinigines paskatas savo esamiems kariams, kad motyvuotų juos kovoti.

V. Putinui taip pat teko susidurti su ekonomine invazijos pasekme, kai precedento neturinčios Vakarų sankcijos buvo nukreiptos prieš Rusijos naftą, oligarchus ir kitus subjektus.

Vis dėlto Rusija ir toliau reiškia pasitikėjimą savo gebėjimu sėkmingai įveikti konfliktą. RF užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pavaduotojas Ivanas Nečajevas praėjusį ketvirtadienį per spaudos konferenciją tvirtino, kad šalies tikslai „demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą“ išsipildys.

„Tik tada, kai bus pasiekti [Rusijos tikslai], bus galima garantuoti taiką, stabilumą ir saugumą regione“, – sakė jis.

Tačiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra rusakalbis ir žydas, jo šeimos nariai mirė per Holokaustą, kurį Antrojo pasaulinio karo metu vykdė naciai. Jis buvo išrinktas 2019 m. maždaug trimis ketvirtadaliais balsų, kai Ukrainos ministras pirmininkas taip pat buvo žydas, o tai atremia Rusijos teiginius, kad ukrainiečiai perėmė „nacistinę“ ideologiją.

 

B. McCaffrey pirmadienį „Twitter“ taip pat aptarė šeštadienio vakarą Maskvoje įvykusio automobilio sprogimo, per kurį žuvo 29 metų Darja Dugina, vieno iš Putino sąjungininkų Aleksandro Dugino dukra, pasekmes.

Ankščiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kalbėjo Tarptautinio karinės technikos forumo „Armija 2022“ atidarymo ceremonijoje rugpjūčio 15 d. Kubinkoje, Rusijoje. Į pensiją išėjęs JAV generolas Barry McCaffrey pirmadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui „trūko idėjų“ ir tebesitęsiančiame kare Ukrainoje viskas greitai pablogės.

 

Rusijos federalinė saugumo tarnyba apkaltino Ukrainos slaptąsias tarnybas surengus išpuolį ir teigė, kad Ukrainos pilietė jo įvykdyti liepos mėnesį atvyko į Maskvą. Ukrainos vyriausybė neigė prisidėjusi prie sprogdinimo.

„Ukraina tikrai neturi su tuo nieko bendra, nes mes nesame nusikalstama valstybė, kokia yra Rusijos Federacija“, – sekmadienį sakė V. Zelenskio patarėjas Michailas Podoliakas. – Ir juo labiau – nesame teroristinė valstybė.“

B. McCaffrey per MSNBC sakė, kad atrodo „neįmanoma“ patikėti, kad už D. Duginos mirties slypi ukrainiečiai, ir svarstė, ar mirtinas sprogimas gali reikšti, kad prieš V. Putiną sukilo maištinga frakcija. Jis pridūrė, kad, jo manymu, šis incidentas gali reikšti tarp rusų „didėjančią neviltį“, Ukrainai toliau priešinantis V. Putino armijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: