[Žinios trumpai] Skelbiamas vienintelis būdas, kaip Putinas gali išgelbėti Krymo tiltą – prie jo nebelįstų niekas  (1)

Pasak Aleksejaus Danilovo, rusai gali pasinaudoti šia galimybe išvesti savo kariuomenę iš pusiasalio teritorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas interviu „Gazeta Wyborcza“ dar kartą patvirtino, kad Ukraina Krymo tiltą laiko vienu iš karinių taikinių.

„Apie tai jau kalbėjau kovo mėnesį. Tai karinis objektas, per kurį agresoriaus pajėgoms perduodamas pastiprinimas. Todėl šis objektas turi būti sunaikintas. Čia nėra nieko ypatingo“, – sakė A. Danilovas.

„Tačiau V. Putinas turi galimybę išgelbėti šį objektą, jei jis atitrauks kariuomenę iš Krymo per šį tiltą. Jiems tereikia iš ten išeiti, kitaip mes juos išvarysime. Neturime kito pasirinkimo“.

Prezidentūros patarėjas Arestovičius sakė, kad Krymo tiltą galima sunaikinti tik taktiniais branduoliniais ginklais, kurių Ukrainos ginkluotosios pajėgos neturi. Kaip pavyzdį jis nurodė išpuolius prieš Antonivkos tiltą Chersono srityje, kurie rodo, kad sugriauti tiltus gana sunku. Todėl, pasak Arestovičiaus, Ukraina gali smogti simbolinį smūgį, kad „pagąsdintų“.

Tuo tarpu anksčiau Aleksejus Danilovas tvirtino, kad tilto per Kerčės sąsiaurį sunaikinimas yra įmanomas uždavinys. Pagrindinė sąlyga – kuo greičiau iš partnerių gauti modernius ginklus.

 

Kaip pranešama, rugpjūčio 18 dieną Kerčėje buvo girdėti sprogimai. Krymo propagandistai teigė, kad neva mieste veikė oro gynybos sistema, ir tikino, kad tiltui jokios grėsmės nėra. Buvęs vadinamasis „DLR gynybos ministras“ Igoris Strelkovas-Girkinas sakė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakos tikslas buvo patikrinti Rusijos oro gynybą Kryme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(2)
(50)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: