[Žinios trumpai] Erdoganas savo žodžiais tiesiog „palaidojo“ Putiną: „Jis turi puikią nuojautą, atrodo, kad su Putinu baigta“  ()

Turkijos lyderis Recepas Erdoganas sąmoningai „palaidojo“ savo santykius su Maskva, pareikšdamas būtinybę deokupuoti Krymą, mano Aleksandras Nevzorovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-24 [Žinios trumpai] Erdoganas savo žodžiais tiesiog „palaidojo“ Putiną: „Jis turi puikią nuojautą, atrodo, kad su Putinu baigta“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano pareiškimas, kad Krymas turi būti grąžintas Ukrainai, yra labai blogas signalas Kremliui. Turkijos lyderis nenutrauktų santykių su Kremliumi, jei Putino režimas turėtų bet kokią galimybę išgyventi Ukrainos avantiūrą. Tokią nuomonę savo „Telegram“ tinklaraštyje išsakė žurnalistas ir rašytojas Aleksandras Nevzorovas.

„Taip, Erdogano nosis yra galinga. Puiki uoslė. Ėmė ir pareiškė: „Krymas yra Ukraina ir turėtų būti grąžintas Ukrainai“. Tai tolygu pareikšti „nuoširdžią užuojautą velionio Vladimiro šeimai ir draugams“. R. T. Erdoganas niekada nelaidotų santykių su Putinu, jei nebūtų tikras, kad jis bus palaidotas labai greitai“, – rašė žurnalistas.

 

R. T. Erdoganas rugpjūčio 23 d., kalbėdamas Krymo platformoje pareiškė, kad pusiasalis yra Ukrainos teritorija tiek moraliniu, tiek teisiniu požiūriu ir turi būti išlaisvintas iš Rusijos okupacijos. Be to, Turkijos lyderio teigimu, Krymo išvadavimas iš Rusijos yra svarbus regiono ir viso pasaulio saugumui.

(373)
(2)
(371)

Komentarai ()