[Žinios trumpai] „Politico“: įvyko slaptas ginklų pristatymas į Ukrainą, JAV atsiuntė super galingus smogiamuosius ginklus  ()

Ekspertai pripažino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš Vašingtono jau gavo tolimojo nuotolio raketas ATACMS ir valdomus artilerijos sviedinius „Excalibur“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina iš JAV jau galėjo gauti galingesnių ginklų - ne tik tuos, apie kuriuos viešai paskelbė Vašingtonas. Į Ukrainą jau galėjo atkeliauti ATACMS raketos ir valdomi sviediniai „Excalibur“, rašo „Politico“, remdamasi ekspertais ir šaltiniais.

Buvę JAV specialiųjų pajėgų karininkai Michaelas Weissas ir Jamesas Rushtonas mano, kad pastaruoju metu Rusijos ginkluotųjų pajėgų objektuose okupuotame Kryme įvykę sprogimai galėjo būti sukelti tolimojo nuotolio raketomis. Pagal vieną scenarijų JAV į Ukrainą slapta išsiuntė ATACMS raketas, kurių nuotolis siekia iki 300 km.

Žurnalistai, cituodami du su šiuo klausimu susipažinusius asmenis, taip pat tvirtina, kad JAV į rugpjūčio 19 d. ginklų paketą įtraukė tiksliai valdomus sviedinius „Excalibur“, nors Baltieji rūmai apie tai viešai neskelbė. Taip pat leidinio žinioje esančiame dokumente dėl pagalbos paketo nurodyta, kad į Ukrainą keliaujantys ginklai neapsiriboja dokumentuose pateiktu sąrašu.

 

„Politico“ pažymi, kad slaptų ginklų pristatymų į Ukrainą jau buvo ir juos vėliau patvirtino Pentagonas. Rugpjūčio 19 d., JAV Gynybos departamento atstovas nurodė, kad Vašingtonas be išankstinio pranešimo aprūpino Kyjivą antiradarinėmis raketomis HARM. Žurnalistai apie HARM raketas Ukrainoje kalbėjo anksčiau, bet galiausiai tai JAV patvirtino oficialiai.

(125)
(0)
(125)

Komentarai ()