[Žinios trumpai] Arestovičius skelbia, kad planuojamai Ukrainos atakai reikia taktinio branduolinio ginklo  (6)

Pasak Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjo Oleksijaus Arestovičiaus, smūgis Krymo tiltui gali būti tik simbolinis. Jis įvardijo pagrindinę priežastį, kodėl šiuo metu nėra galimybių sunaikinti šį objektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arestovičius teigia, kad Krymo tiltą galima sunaikinti tik taktiniais branduoliniais ginklais. Anot jo, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiai Antonivkos tiltui Chersono srityje puikiai parodo, kad sugriauti tiltus yra gana sunku.

„Kada nors tai ateis, bet... Smūgis Antonivkos tiltui dar kartą parodo tokių smūgių Krymo tiltui perspektyvas. Jų nėra“, – sakė Arestovičius.

Jis taip pat pareiškė, kad tiltą per Kerčės sąsiaurį galima sunaikinti tik taktiniais branduoliniais ginklais. Ir net tada galbūt jis bus tik apgriautas. Tačiau Ukraina tokių ginklų neturi, o jei ir turėtų nenaudotų.

„Todėl pamirškite Krymo tiltą. Simbolinis smūgis – galbūt “, – sakė Arestovičius.

Arestovičius taip pat atskleidė, kad Chersono srityje Rusija metė keletą bataliono taktinių grupių į mūšį prieš Ukrainos gynėjus. Rusų pajėgos buvo perkeltos iš kairiojo Dniepro kranto į dešinį. Rusai bando priversti Ukrainos kariuomenę judėti tolyn nuo Chersono link Mykolajivo. „Jiems, atvirai kalbant, nelabai sekasi“, – sakė Arestovičius.

(58)
(2)
(56)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: