Zelenskis buvo pasirengęs atsistatydinti, Ukraina sulaukė skambučio iš Rusijos  (2)

Pasak žurnalistų, pokalbyje su Vakarų lyderiais prezidentas teigė, kad nesilaiko savo valdžios ir yra pasirengęs ją paaukoti, jei tai sustabdys kraujo praliejimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis buvo pasirengęs atsistatydinti, jei tai sustabdytų kraujo praliejimą. Tai jis pareiškė Vakarų lyderiams pirmosiomis Rusijos invazijos dienomis, kurie paprašė jo palikti šalį. „The Washington Post“ surinko informaciją apie tai, kaip prabėgo pirmosios plataus masto karo su Rusijos Federacija dienos.

Žurnalistai rašo, kad praėjus kelioms valandoms po Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazijos į Ukrainos teritoriją, Volodymyras Zelenskis buvo bunkeryje, pastatytame po vyriausybės kvartalu Kijeve. Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius (NSDC) vadovas Oleksijus Danilovas jam pranešė, kad Vakarai Ukrainos pasipriešinimo galimybes įvertino kaip nulines.

Jis užsiminė, kad Kijevas pirmosiomis dienomis greičiausiai nesulauks stipraus partnerių palaikymo, nes jie stebės, kaip Ukraina kovoja su okupantais.

„Gal jie nenori, kad į rusų rankas patektų daug ginklų“, – sakė jis.

Zelenskio nužudymo planas

Danilovas perspėjo Zelenskį, kad rusai sukūrė planą jį nužudyti. Todėl jis turi pasirūpinti, kad bet kuris šalia esantis žmogus, turintis ginklą, būtų žinomas ir jam ištikimas. NSDC sekretorius taip pat pridūrė, kad valdžia turi apsispręsti, ar evakuotis. Dalis vyriausybės jau buvo evakuota į šalies vakarus.

Kiti prezidento aplinkos žmonės ragino jį palikti sostinę ir, galbūt, į vakarus nuo Ukrainos.

„Jūsų biuras yra taikinys. Ant jo kris raketos, o diversantai puls“, – Zelenskio asmens sargybinio žodžius perpasakojo Oleksijus Arestovičius.

 

Anot jo, bunkeryje taip pat nebuvo saugu.

„Buvo kalbama, kad jie užtvėrė išėjimus ir paleido dujas“, – sakė O. Arestovičius.

Tačiau Volodymyras Zelenskis labai supyko dėl Ukrainos pareigūnų prašymo išvykti iš Kijevo ir pareiškė, kad niekur nevyks. Tokie pasiūlymai kilo iš Vakarų šalių vadovų. Tačiau jis įsitikinęs, kad jei jis pabėgtų, Kijevas žlugtų, o tai lemtų betarpišką vyriausybės žlugimą.

Volodymyras Zelenskis buvo pasirengęs palikti prezidento postą

Pokalbyje su Vakarų lyderiais Volodymyras Zelenskis sakė, kad yra pasirengęs atsistatydinti, jei tai sustabdys kraujo praliejimą Ukrainos teritorijoje.

Ukrainos prezidentas įtarė, kad kai kurie jo užsienio pašnekovai tiesiog norėjo, kad karinis konfliktas kuo greičiau baigtųsi, o šalis pasiduotų Rusijai.

 

„Iš visų man skambinusių nebuvo nei vieno, kuris tikėjo, kad išgyvensime. Ne todėl, kad netikėjo Ukraina, o dėl šio Rusijos Federacijos vadovo demonizavimo – jo galios, filosofijos, kaip jis reklamavo Rusijos armijos galią“, – sakė jis.

Skambutis is Rusijos

Prezidentūros vadovas Andrijus Jermakas sakė, kad vasario 24-osios rytą sulaukė skambučio iš Kremliaus. Iš pradžių jis negalėjo prisiversti atsakyti. Telefonas suskambo vieną kartą, tada dar kartą. Po to jis atsakė ir išgirdo užkimusį Kremliaus administracijos vadovo pavaduotojo Dmitro Kozako balsą. Kozakas sakė, kad atėjo laikas ukrainiečiams pasiduoti. Jermakas išbarė Kozaką ir padėjo ragelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(5)
(106)

Komentarai (2)