[Žinios trumpai] D. Duginos laidotuvės gali sukelti naują skandalą – viskas surežisuota, niekas nemirė? Skelbiama apie labai keistus dalykus  (3)

Rusijos propagandistės Darjos Duginos laidotuvių metu internete jau buvo aptariami du keisti dalykai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-24 [Žinios trumpai] D. Duginos laidotuvės gali sukelti naują skandalą – viskas surežisuota, niekas nemirė? Skelbiama apie labai keistus dalykus  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Besijuokiantis tėtis ir atviras karstas: dvi „keistenybės“ D. Duginos laidotuvėse privertė suabejoti jos mirtimi. Apie tai socialiniuose tinkluose imta kalbėti po atsisveikinimo ceremonijos su velione.

Vienas pirmųjų, atkreipusių dėmesį į svarbų „Facebook“ nenuoseklumą, buvo buvęs Ukrainos informacinės politikos viceministras, informacinių karų ekspertas Dmitrijus Zolotuchinas. Jis pažymėjo, kad velionė D. Dugina buvo palaidota atvirame karste. Atsisveikinimo ceremonijos kadruose aiškiai matyti velionės veidas. Ir, sprendžiant iš jų, savo mirtes momentu ji nepatyrė jokios žalos.

Tai daugiau nei keista situacija, nes moteris buvo susprogdinta nuosavame automobilyje, po to jame sudegė. D. Zolotuchinas pažymėjo, kad, FSB duomenimis, po D. Duginos automobilio dugnu buvo padėtas sprogmuo, kurio galia pagal ekvivalentą, ne mažesnė kaip 400 gramų trotilo. Tai yra, ją nužudė gana galingas sprogmuo. Iš automobilio po įvykio liko vienas rėmas.

„Tuose vaizdo įrašuose, paskelbtuose skirtinguose „Telegram“ kanaluose, džipas liepsnoja visu plotu, mažiausiai 23-27 sekundes. Praėjus 3 valandoms po avarijos „Telegram“ kanalas „Mash“ rašo, kad „negalima atpažinti „Land Cruiser Prado“ vairuotojos kūno – ji visiškai sudegusi.  

 

Anksčiau buvo nustatyta, kad tai moteris. „Ir tada ceremonijoje D. Dugina guli atvirame karste... Ir jos tėtis išnaudoja tą akimirką, kad užbaigtų savo dainą apie „mūsų imperiją” atsisveikinimo ceremonijoje! „Rusų pasaulio“ ideologas atvirai mėgavosi dėmesiu. Kalbėdamas su laidotuvių svečiais netgi juokėsi.  

Interneto vartotojai išsakė nuomonę, kad D. Duginos mirtis buvo inscenizuota.

 

Ji mirė rugpjūčio 20 d. vakare Maskvos srityje. Propagandistė buvo susprogdinta nuosavame automobilyje. Ji mirė vietoje. Rusijos specialiosios tarnybos nedelsdamos paskelbė apie bylos iškėlimą. Tam tikra „ukrainiečių diversantė“ iš „Azovo” pulko, vardu N. Vovk, tariamai sėkmingai pabėgusi į Estiją, buvo apkaltinta propagandistės nužudymu. Svarbu, kad Kremliaus propagandos mašina iškart po sprogimo, nelaukdama jokių įrodymų, ėmė pristatinėti versiją apie „Ukrainos pėdsaką“, ir buvo atvirai raginima sunaikinti Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(85)
(7)
(78)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: