Karo analitikai: atsiranda vis daugiau įrodymų, kad Rusijos pajėgos jau turi didelę problemą  ()

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai feisbuke antradienio vakarą tikino, kad atsiranda vis daugiau įrodymų, kad Rusijos pajėgų puolimo potencialas yra sumenkęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertų teigimu, šiauriniame Donbaso flange esančiame Charkive jau kelintą dieną iš eilės fiksuojama „sąlyginė ramybė“ kontaktinėje linijoje.

„Taip, dirba artilerija, tęsiasi lokalios atakos, tačiau intensyvumas kritęs. Tiesa, agresorius suintensyvino artilerijos ugnį šiaurės vakariniame ruože. Neatmestina, kad greitu laiku pamatysime jų atakas Udy link“, – prognozavo karo ekspertai.

Jie įvertino ir dar vieną sprogimą – sunaikintas agresoriaus šaudmenų sandėlis.

„Šis Rusijos sienos pusėje esantis miestas – svarbus komunikacinis ir logistinis mazgas. Iš čia pajėgos, ginkluotė, šaudmenys, degalai geležinkeliu keliauja iki okupuoto Kupiansk, o tada į Iziumą“, – pabrėžė analitikai.

Iziumo srityje – antradienį įvykusi agresoriaus ataka.

„Agresorius netiesiogine ugnimi ir aviacija atakavo Krasnopillya – Dolyna – Bohorodychne ruožą. Pietiniame ruože puolusios agresoriaus pajėgos išsisėmė nieko nepešusios. Kontaktinė linija liko ten, kur ją nustatė ukrainiečių kontratakos. Labai tikėtina, kad orkų propagandistai tai bandys parduoti kaip didelę sėkmę, nes „aktyviais puolamaisiais veiksmais sustabdė fašistų ordas puolusias Iziumą, o po to Maskvos link“, – ironizavo jie.

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertai feisbuke rašė, kad Seversko sektoriuje atakos nuslopo ir vyksta tik lokalūs susidūrimai kontaktinėje linijoje. Jie tikėjosi, jog „tai virs tendencija“.

Bachmute, anot ekspertų, rusų puolimas yra įstrigęs. O tai, pasak jų, tik dar vienas įrodymas, kad agresoriaus puolimo potencialas yra sumenkęs.

„Rusų puolimas įstrigęs, lokacijų skaičius, mūšių ir netiesioginės ugnies intensyvumas dar labiau sumenkęs nei pirmadienį. Taip, agresorius vis dar aktyvus rytinėse Soledar prieigose, tačiau visos operacijos baigėsi nesėkme. Taip pat orkai pabandė ištaisyti pirmadienio taktines klaidas puldami Kodema ir Kurdyumivka, tačiau ir vėl patyrė nuostolių ir atsitraukė. Be to, ilgai ir nuobodžiai šturmuotos Zaitseve link dabar vykdyta tik atsargi žvalgyba mūšiu rodo, kad agresorius nepasiekia tikslų ir ieško išeities. Tai dar vienas įrodymas, kad agresoriaus puolimo potencialas sumenkęs“, – socialiniame tinkle įžvalgomis dalijosi ekspertai.

 

Tiesa, jie pabrėžė, kas intensyvumo sumažėjimas šiauriniame Donbaso flange gali būti susijęs su pasiruošimu Ukrainos nepriklausomybės dienai, kuri minima trečiadienį.

„Gal antradienį agresorius kaupia jėgas ir trečiadienį pabandys nuveikti kažką rimtesnio. Tuo pačiu reikia pasakyti, kad agresoriaus pajėgų kontaktinėje linijoje yra tiek, kiek jų yra. Be to, viena diena poilsio nepavers išsekusių agresoriaus pėstininkų super kariais. Logistinė situacija kardinaliai taip pat nepasikeis. Tad labai abejotume, ar toks „šventinis susikaupimas“ agresoriui duotų operacinį efektą“, – rašė karo ekspertai.

 

Jų teigimu, yra labiau tikėtina, kad tai susiję su agresoriaus „antrojo ešelono“ ir „3 – iojo korpuso“ (ne)atvykimu į kontaktinę liniją.

„Duomenų apie padalinių judėjimą link kontaktinės linijos yra, tačiau jie labai menki. Gal matydama, kad šis papildymas nieko operacine prasme nepakeis, agresoriaus vadovybė nusprendė pereiti į gynybą? O gal pokytį darantis pastiprinimas iš tiesų atvyks, tad dabar agresorius vietoj to, kad daužytų galvą sieną, bandys įsitvirtinti esamose pozicijose ir paruošti dirvą būsimoms operacijoms? Stebėsime situaciją“, – žadėjo karo ekspertai.

Ukrainos centre – šalies pajėgos toliau ginasi nuo agresoriaus atakų.

 

„Vis labiau ryškėja, kad pagrindinė jų kryptis – Pervomaiske, o pagalbinė Krasnohorivka. Orkų operacijos nebuvo sėkmingos, praplėsti placdarmą Pervomaiske puolimui nesiseka. Savo ruožtu ukrainiečių artilerija daro viską, kad tai taptų rutina. Antradienį smogta dviem šaudmenų sandėliams agresoriaus gynybos gilumoje. Maža to, atakuotas okupacinės administracijos objektas Donecko mieste. Sektoriuje Ukrainos žemė vis labiau dega po agresoriaus kojomis“, – rašė karo ekspertai.

Šalies pietuose karščiausi taškai išlieka tie patys – kelias Chersonas – Mykolajivas; Snihurivka; Andriivka – Lozove – Bilohirka; Vysokopillya.

„Būtent šiuose ruožuose abi pusės koncentruoja savo artilerijos smūgius. Manevrinių vienetų susidūrimai į vakarus nuo Snihurivka aprimo, abi pusės persigrupuoja“, – feisbuke antradienio vakarą rašė karo ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: