[Žinios trumpai] Ukraina numušė išskirtinai retą ir absoliučiai slaptą droną su 12 objektyvų - Rusijos kariuomenė tokių neturi iš viso, kas juos siunčia? (Foto, Video)  ()

Ukrainos oro pajėgoms pavyko numušti slaptą Rusijos droną, pavadintą „Kartografas“. Apie tai rašo portalas „Kariškiai“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-25 [Žinios trumpai] Ukraina numušė išskirtinai retą ir absoliučiai slaptą droną su 12 objektyvų - Rusijos kariuomenė tokių neturi iš viso, kas juos siunčia? (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Centro oro pajėgų vadavietės spaudos tarnyba, rugpjūčio 19-20 dienomis Ukrainos priešlėktuvininkai sėkmingai pataikė ir sunaikino du priešo nepilotuojamus orlaivius pietryčių kryptimi.

Nuotraukoje analitikai atpažino žvalgybinį droną „Orlan-10“ ir į jį labai panašų „Cartographer“, kuris išsiskiria mėlyna korpuso spalva ir fotoaparatu su 12 objektyvų detalesniam fotografavimui.

Kaip rašoma „Gagadget“ svetainėje, „Cartographer“ yra daugiafunkcinių nepilotuojamų sistemų „Ptero“ šeimos, kurią gamina to paties pavadinimo įmonė, dalis. Liepos 31 dieną jie rašė, kad vienas iš šių dronų buvo numuštas priešlėktuvinės raketų sistemos „Buk-M1“ pagalba. Nuo karo pradžios 2014 m. ir iki šiol buvo užfiksuoti tik trys UAV „Ptero“ sunaikinimo atvejai.

„Ptero“ klasės dronus 2010 metais pradėjo gaminti Rusijos įmonė „AFM-Servers“, vėliau projektas buvo išskaidytas į atskirą įmonę.

Tokie UAV funkciškai ir išoriškai primena „Orlan-10“ modelį, tačiau skiriasi kai kuriomis savybėmis. „Ptero“ dronai yra žemo profilio aukšto sparno orlaiviai, varomi vidaus degimo varikliais. Juose sumontuotos 80 MP raiškos kameros ir termovizoriai. Operatoriai gali valdyti mašinas naudodami patentuotą „PteRoBot“ programinę įrangą.

 

„Militarny“ teigimu, „Cartographer“ modelį naudoja ne Rusijos gynybos ministerija, o kita agentūra, galbūt FSB. Atskirus UAV komponentus, įskaitant optinę-elektroninę sistemą, gamina Rusijos įmonė, padedanti Specialiųjų technologijų centrui sukurti „Orlaną“ ir kuriai taikomos JAV sankcijos. Išsamios „Kartografo“ charakteristikos laikomos paslaptyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(2)
(46)

Komentarai ()