[Žinios trumpai] Šoigu ultimatumas ir Zelenskio atsistatydinimas: paviešintas skambutis iš Baltarusijos, perdavė slaptą žinutę Reznikovui  ()

Praėjus 2 dienoms po plataus masto invazijos, Aleksejus Reznikovas per tarpininką gavo pasiūlymą iš Maskvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

S. Šoigu ir V. Zelenskio atsistatydinimo ultimatumas: amerikiečių laikraštis „The Washington Post“ paskelbė iki šiol nežinotas vasario įvykių detales.

Baltarusijos gynybos ministras Viktoras Chreninas, įžūliai melavęs, kad iš respublikos pusės nėra ko bijoti, vasario 26 d. vėl paskambino A. Reznikovui. Jis išsakė Sergejaus Šoigu žinią. V. Putino bendrininkas pasiūlė Ukrainai pasirašyti pasidavimo sutartį mainais į invazijos sustabdymą. Ukrainos ministras ultimatumą atmetė. Be to, buvo tikimybė, kad Volodymyras Zelenskis savo iniciatyva paliks valstybės vadovo postą.

Kaip pažymima medžiagoje, prezidentas buvo pasirengęs atsistatydinti, jei tai sustabdys V. Putino inicijuotą kraujo liejimą. Praėjus kelioms valandoms po invazijos, V. Zelenskis buvo bunkeryje po vyriausybės kvartalu Kyjive ir kalbėjosi su Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovu. Aleksejus Danilovas prezidentui pranešė, kad Vakarai Ukrainos pasipriešinimo galimybes prilygino nulinėms, o Rusijos Federacija turi paruošusi planą kaip ją likviduoti. Tuo metu prezidentas tvirtai nusprendė, kad iš šalies neišvyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(112)
(2)
(110)

Komentarai ()