[Žinios trumpai] Ukraina tiesiog sudegino okupantus - panaudojo dar nematytą ir žvėriškai galingą ginklą, žala tokia, kad jų naudojimą griežtai riboja tarptautinė teisė  ()

Pagal tarptautines konvencijas padegamosios minos gali būti naudojamos, bet tik toliau nuo civilinių objektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kaip Rusijos kariuomenės taikiniai naikinami amunicija, kuri atrodo kaip degančios strėlės, praneša „Defense Express“.

Publikacijoje pažymima, kad amunicijos rūšies iš karto nustatyti negalima. Filmuotoje medžiagoje matomas trijų aukštos temperatūros sviedinių skrydis. Po to galima pamatyti, kaip smūgio vietoje kyla gaisras.

Yra keletas variantų, koks tai galėtų būti sviedinys – padegamoji raketa iš „Grad“ sistemos, specialus artilerijos sviedinys ar mina. Labiausiai tikėtina, kad tai - padegamoji mina.

Verta atkreipti dėmesį į smūgio tikslumą - atrodo, kad ataką vykdė patyrusi minosvaidžio įgula. Labiausiai tikėtina, kad panaudotos 3V34 120 mm kalibro minos. Kiekviena tokia mina turi keturis skirtingo dydžio padegamuosius elementus.

 

Padegamųjų ginklų naudojimą riboja tarptautinė teisė, tačiau šiame kare juos naudojo ir rusai, ir ukrainiečiai. Tokius užtaisus galima naudoti tik toli nuo civilinių objektų.

(192)
(8)
(184)

Komentarai ()

Susijusios žymos: