[Žinios trumpai] Ukraina atskleidė, ką slapta darė nuo 2019 metų: „jei nebūtume to padarę, šiandien rusų tankai būtų Varšuvoje, Prahoje, Taline ir Vilniuje“  (15)

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas mano, kad neperspėti visuomenės apie artėjantį karą, buvo geras sprendimas. Nors Ukraina invazijai ruošėsi nuo 2019 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Danilovo, plataus masto invazija į Rusijos Federaciją „nebuvo staigmena“.

„Žinojome, kad anksčiau ar vėliau tai įvyks. Tačiau nesitikėjome, kad rusai puls vienu metu iš visų pusių. Puolimas iš Baltarusijos mums buvo didelis išbandymas, nors mes ruošėmės ir tokiam scenarijui“, - sakė Danilovas

Jis pabrėžė, kad tokioje situacijoje iš anksto buvo sudarytos sąlygos saugiam valdžios, ypač Prezidento, darbui. „Mes karui iš tikrųjų ruošiamės nuo 2019 metų gruodžio, ir visi teiginiai, kad mes to nedarėme, yra absoliuti netiesa. Jei nebūtume ruošęsi karui, šiandien rusų tankai būtų Varšuvoje, Prahoje, Taline ir Vilniuje. Dėl to, kad sulaikėme šį puolimą, dėl to, kad čia juos sunaikinome dešimtimis ar šimtais, šiandien Europa gyvena kiek kitokį gyvenimą“, – pridūrė jis.

Komentuodamas kritiką Ukrainos valdžiai dėl to, kad invazijos išvakarėse ukrainiečiai buvo nuraminti ir patikinti, kad puolimo nebus, Danilovas sakė: „Esu įsitikinęs, kad tai buvo teisingas sprendimas. Turite spręsti pagal rezultatus, o juos galima pamatyti tik po kurio laiko. Šiandien, po pusės metų karo, matome, kad pasirinktas scenarijus yra teisingas. Nesukūrėme vidinės destabilizacijos, kurios tikėjosi Putinas."

 

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad jei piliečiai būtų įspėjami, kad netrukus prasidės plataus masto karas, tai būtų padėję priešui.

„Sunku įsivaizduoti pasekmes, jei pasakysime gyventojams: „Rytoj būsite nužudyti“. Taip prarastume valstybę. Ir tada Putino planai išsipildytų. Bet mes ruošėme visuomenę. Matėte patriotinių nuotaikų augimą vasario viduryje“, – sakė jis.

(83)
(3)
(80)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: