[Žinios trumpai] Pentagonas padarė pareiškimą apie naikintuvų ir ATACMS perdavimo Ukrainai perspektyvas – atsakymas nustebins  ()

Pentagone paskelbus rekordinį 3 milijardų dolerių vertės karinės pagalbos paketą, JAV atsakė į „nepatogius žurnalistų klausimus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per tradicinį instruktažą po kito pagalbos Ukrainai paketo Pentagonas iškėlė ne tik ukrainiečiams rūpimus klausimus: kada Ukrainos ginkluotosios pajėgos gaus Vakarų naikintuvus ir tolimojo nuotolio balistines raketas ATACMS.

Gynybos sekretoriaus pavaduotojas politikai Colinas Kahlas atsakė į šiuos klausimus taip: visų pirma, Ukraina artimiausiu metu neturėtų tikėtis Vakarų orlaivių.

„Reikia užtikrinti, kad Ukraina galėtų panaudoti dabar turimą aviaciją, kad pasiektų efektą dabartiniame konflikte. Nes net jei toks sprendimas [dėl orlaivių perdavimo] būtų priimtas, jie jų negaus metų metus“, – sakė Colinas Kahlas.

Kartu Pentagonas leido suprasti, kad jie padės Ukrainai plėsti šiuo metu Ukrainos oro pajėgose naudojamų orlaivių pajėgumus, pateikdamas sėkmingos antiradarinės raketos AGM-88 HARM integracijos pavyzdį.

Kalbėdamas apie balistinių raketų ATACMS perdavimą, JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas dar kartą pabrėžė, kad dabar GMLRS raketų, remiantis konsultacijomis su Ukrainos puse, visiškai pakanka įvykdyti visas dabartines Ukrainos kariuomenės užduotis.

 

Be to, kaip pažymėjo Colinas Kahlas, jo skaičiavimais, per artimiausius trejus metus Ukraina daugiausia pereis prie NATO ginklų, o tai neatmeta ir sovietinės ginkluotės panaudojimo. Pentagonas taip pat priminė, kad Ukrainos gynybinis-pramoninis kompleksas yra gana galingas ir savarankiškai kuria itin efektyvius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(5)
(50)

Komentarai ()