[Žinios trumpai] „Tai būtų katastrofa pasauliui“: Johnsonas perspėja pasaulį jokiais būdais nenusileisti iki tokio scenarijaus  ()

Didžiosios Britanijos premjeras pareiškė, kad Vakarai turi atsikratyti priklausomybės nuo rusiškų dujų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taikos derybos tarp Ukrainos ir Rusijos šiuo metu būtų katastrofa visam pasauliui.

Tai pareiškė Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas per instruktažą Kyjive, rašo „RBC-Ukraine“.

Jis pastebėjo, kad žmonės visada kalba apie Vakarų žlugimo riziką, apie jų vienybės griovimą. Dalyvavęs G7 viršūnių ir NATO viršūnių susitikimuose B. Johnsonas įsitikino, kad Vakarų vienybė dabar nepralenkiama ir, jo nuomone, ji bus išlaikyta.

„Yra tam tikra logika toje pozicijoje, kurioje atsidūrėme, nes dabar nevyksta derybos, nėra pasiūlymų. V. Putinas nesiūlo derybų, o jei toks pasiūlymas būtų, aš nematau, kokiomis aplinkybėmis tai buvo padaryta. Ukrainiečiai sutiktų su šiomis derybomis. Turint omenyje Ukrainoje vykstančią agresijos tironiją, tokios derybos būtų katastrofa visam pasauliui“, – sakė B. Johnsonas.

Didžiosios Britanijos premjeras pareiškė, kad Vakarai turi atsikratyti priklausomybės nuo rusiškų dujų. Jo nuomone, tai bus didžiulis geopolitinis pokytis Europai ir katastrofa V. Putinui.

Jis taip pat pažymėjo, kad laikui bėgant V. Putino pozicijos silpsta.

 

„Taip, bus sunkių mėnesių, taip, turime ir toliau aiškinti gyventojams, kodėl atėjo šie sunkūs laikai, bet mes juos įveiksime ir įveiksime vieningai“, – pridūrė B. Johnsonas.

Pažymėtina, kad neseniai prezidentas V. Zelenskis pareiškė, kad derybos su Rusijos Federacija yra ne dialogas, o Rusijos ultimatumas, o jei bus surengti „referendumai“, derybos su Ukraina Rusijos Federacijai bus išvis negalimos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: