[Žinios trumpai] Ilgai žadėtas vokiškas „Gepardas“ jau Ukrainoje – pasirodė pirmoji tai patvirtinanti filmuota medžiaga (Video)  ()

„InformNapalm“ bendruomenė paskelbė vaizdo įrašą iš Ukrainos fronto linijos, kuriame matyti priešlėktuvinė artimos oro gynybos sistema „Gepard“, kurias tiekia Vokietija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujausiais oficialiais duomenimis, Ukraina kol kas gavo 15 tokių transporto priemonių.

Kaip buvo pranešta anksčiau, šios priešlėktuvinės artilerijos sistemos pagalba tikimasi apsaugoti nuo Rusijos orlaivių ir raketų žemame aukštyje svarbiai infrastruktūrai.

Vokietija iš viso pažadėjo 30 „Gepardų“, jiems skirta 53 000 šovinių, o oro gynybos sistemų Iris-T vis dar laukiama Ukrainoje.

„Deutsche Welle“ taip pat praneša, kad Vokietija 2023 metais planuoja tiekti 500 mln. eurų vertės ginklų: tris oro gynybos sistemas Iris-T, keliolika šarvuotų gelbėjimo mašinų, 20 raketų paleidimo sistemų, tikslios amunicijos ir kt.

 

 

Tačiau paketą dar turi patvirtinti federalinė vyriausybė, o tai reiškia, kad bus vėl vėluojama, o paskelbti pristatymo terminai jau savaime yra minusas. Nepaisant pažadėto didelio kiekio įrangos, Ukraina vis dar laukia kitų 15 „Gepardų“, kurie vis dar yra pakeliui į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()