[Žinios trumpai] JK analitikas paskaičiavo, kiek laiko Rusijai dar užteks amunicijos ir išteklių, o paskui prasidės bėgimas: prognozės įkvepiančios!  ()

Britų analitiko Michaelo Clarko teigimu, be didelio masto mobilizacijos Rusija bus pradėta stumti iš okupuotų teritorijų jau kitų metų pirmoje pusėje. Rusijos kariai liks be reikalingiausių atsargų, išskyrus amuniciją. Tačiau net artilerijos amunicijos atsargų jiems užteks 20-24 mėnesiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Karališkojo jungtinio gynybos studijų instituto vadovas Michaelas Clarke'as apskaičiavo, kiek laiko Putinas galės tęsti savo karinę kampaniją Ukrainoje. Be oficialaus karo paskelbimo  mobilizacija bus neįmanoma, todėl ir toliau verbuojami nuteistieji bei neturtingų regionų gyventojai. Be to, pasenusi ginkluotė ir daugybė pranešimų apie smunkančią rusų moralę priešakinėse linijose verčia susimąstyti, kiek Putino kariuomenė gali išsilaikyti tokiomis sąlygomis. Neilgai - atsakymas yra tik toks.

Clarko teigimu, rusų gretose fronto linijoje vyksta neramumai. Karinė vadovybė siūlo nemenkas sumas (3-4 vidutinius mėnesinius atlyginimus), kad Rusijos gyventojai net ir be karinio pasirengimo pasirašytų  trumpalaikes sutartis. Pasak Michaelo Clarke'o, Kremliaus vadovybė ir toliau meta jaunus žmones į karą ir daugelis jų mirs. Visa tai stipriai ribos rusų galimybes tęsti operacijas Ukrainoje.

„Mano skaičiavimais, kitų metų pirmoje pusėje Rusija bus pradėta stumti iš okupuotų teritorijų, nes jiems jau trūks būtiniausių dalykų (išskyrus artilerijos pabūklus ir amuniciją)“, – aiškino analitikas -„Netgi artilerijos sistemų atsargos, mūsų skaičiavimais, baigsis po 20–24 mėnesių“.

 

Tačiau Putinas ieškos būdų sutelkti rezervus. Rusija ir toliau aukos žmones bei įrangą, kad galėtų tęsti karo veiksmus. Net nepaisant to, kad Ukrainos kariuomenė – nuo ​​700 tūkstančių iki 1 milijono žmonių – ir toliau juos naikins pasitelkdama Vakarų technologijas.

„Taikos meto Rusijos kariuomenė sudarė apie 280 tūkst. žmonių ir buvo prastai organizuota ir itin korumpuota. Todėl dabar Putinas turės paruošti šalį visapusiškam karui“, – aiškino Clarke’as.

(53)
(1)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: