[Žinios trumpai] Perspėja apie galimą didelį proveržį: „Rusija pasirengė siųsti trečiąjį kariuomenės korpusą - tai pavojinga jėga”  ()

Karo ekspertas Ruslanas Levijevas perspėja apie Kremliaus artimiausios ateities planus dėl Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš Konfliktų žvalgybos komandos įkūrėjų Ruslanas Levjevas mano, kad dabar kare Ukrainoje įsivyravo ramybės periodas, kai Rusijos pajėgoms nepavyksta pasiekti norimų rezultatų. Tačiau jis primena, kad nusiraminti nereikėtų, nes situacija gali pasikeisti labai greitai.

„Prasidėjo operatyvinis sąstingis, kai nei viena pusė neturi jėgų dideliems proveržiams. Kita vertus, kaip prisimename, atrodo, kad šiomis dienomis buvo prognozuojama, kad iš Nižni Novgorodo srities jie pradės siųsti trečiąjį kariuomenės korpusą. Ten irgi yra problemų - jo nepavyko iki galo suformuoti -, bet pažiūrėsim, kur jis bus išsiųstas. Galbūt į pietinius regionus, gal - į Donecko frontą“, – kalbėjo karybos ekspertas.

Ruslanas Levijevas pridūrė: „Teoriškai šios pajėgos gali sudaryti būtinas sąlygas, kad būtų pasiektas dar vienas didelis proveržis“. Tada televizijos laidų vedėjas paklausė, kiek realu yra tai, kad JAV dalį ginklų slapta perduoda Ukrainai. Į šį klausimą karo ekspertas atsakė, kad jie dažniausiai slepia informaciją apie tas ginklų rūšis, kurios labiausiai domina priešą, ir tai yra visiškai pagrįsta.

(50)
(6)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: