[Žinios trumpai] Rusija per Bosforo sąsiaurį perplukdė visą S-300 bateriją iš Sirijos: mažos gudrybės dėka Turkija negalėjo protestuoti  ()

Rusijos laivas „Sparta 2“ sugebėjo praplaukti Turkijos kontroliuojamą Bosforo sąsiaurį. Dar invazijos pradžioje Turkija uždraudė Rusijos karo laivams įplaukti į Juodąją jūrą. Tai kaip S-300 bateriją iš Sirijos gabenantis laivas praplaukė Bosforo sąsiauriu?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-29 [Žinios trumpai] Rusija per Bosforo sąsiaurį perplukdė visą S-300 bateriją iš Sirijos: mažos gudrybės dėka Turkija negalėjo protestuoti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sparta 2“ su S-300 keliavo į Novorosijską netoli Krymo tilto. Oro gynybos sistema sustiprins Krymo gynybą arba bus naudojama kitose Rusijos okupuotose srityse. Pusiasalyje užfiksuotas padidėjęs Ukrainos bepiločių skaičius, todėl ten Rusija tikrai yra suinteresuota stiprinti gynybą.

Spėjama, kad „Sparta 2“ pradėjo kelionę Tartuso uoste Sirijoje. Ten iš Masjafo bazės šalies šiaurėje buvo atgabenta visa S-300 baterija. Laivas išplaukė rugpjūčio 20 d., o 24-25 dienomis praplaukė Bosforo sąsiaurį. Rugpjūčio 27 d., laivas įplaukė į Novorosijską.

„Sparta 2“ oficialiai priklauso „Oboronlogistics“ kompanijai, tačiau iš tikrųjų šį laivą naudoja Rusijos Federacijos gynybos ministerija. Kadangi techniškai tai yra prekinis laivas, priklausantis logistikos kompanijai ir valdomas civilinės įgulos, Turkija negalėjo jo nepraleisti, nors bent jau dalis jo krovinio buvo karinė technika.

 

Tai, kad Rusija iš Sirijos veža raketų sistemas, gali būti ir geras ženklas - galbūt jiems jau tikrai trūksta ginkluotės, o galbūt Ukrainos ginkluotųjų pajėgų iššūkiai prieš okupacines pajėgas jiems dabar atrodo labai rimti.

(18)
(11)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: