Politikas paaiškino, kiek iš tikro pavojingi deputatų bandymai nušalinti Putiną  ()

Valdžios pasikeitimas Rusijoje niekada neįvyko per rinkimus. Todėl, norint įveikti Putino režimą, būtina sugriauti jo stiprybės pagrindą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai 24 kanalui sakė Rusijos opozicijos politikas ir žurnalistas Igoris Jakovenko.

Kaip Rusija subyrės

Ekspertas pažymėjo, kad „rūmų perversmas“ Rusijoje yra įmanomas, tačiau šalyje nėra kariškių, kurie galėtų tai įgyvendinti.

„Valymas privedė prie to, kad tokių žmonių Putino aplinkoje nėra, bet režimo nuvertimas įmanomas. Tai įmanoma, kai prasidės rimtas saugumo pajėgų protestas. Bus griūtis. Rezultatas greičiausiai bus tiesiog Rusijos žlugimas“, – aiškino opozicionierius.

Anot jo, tai bus „trečiasis ir paskutinis Rusijos imperijos žlugimas“.

„Rusija nustos egzistavusi šiomis sienomis. Greičiausiai toks scenarijus yra įgyvendinamas“, – pridūrė Jakovenko.

Žurnalistas mano, kad deputatų pareiškimai, kad Putinas turėtų nusišalinti nuo valdžios, yra „gera žinia“.

„Tačiau tai nepajudins režimo, fašistinės diktatūros tokiu būdu „nenuverčiamos“. Rusijos, SSRS ir Rusijos imperijos istorijoje nebuvo nė vieno atvejo, kad valdžia pasikeistų rinkimuose. Tai tiesiog niekada neegzistavo. To nėra ir dabar. Todėl svarbu, ką sako deputatai, nes tai išvynioja „tylos spiralę“, – pastebėjo Jakovenko.

Jo nuomone, viešai paskelbus prieškarinę ar kitokią į Putiną nukreiptą poziciją gresia laisvės atėmimas iki 15 metų, o mitas apie besąlygišką V. Putino žmonių paramą aktyviai propaguojamas propagandos.

„Šie deputatai rizikavo, jiems iškeltos administracinės ir baudžiamosios bylos. Vienam deputatui buvo skirti 7 metai vien už tai, kad šis pasakė, jog vyksta karas ir daiktus vadina tikraisiais jų vardais. Šie žmonės rizikuoja, bet atlieka savo darbą. Teigiama, kad jie protestuoja viešai. Tai užkrečiama: iš pradžių Sankt Peterburge, dabar Maskvoje“, – pabrėžė opozicionierius.

 

Anot jo, tokie veiksmai yra geras indėlis griaunant V. Putino režimą, tačiau tai nieko nekeičia.

Tai jokiu būdu neprives prie Putino režimo nuvertimo, nes tokio tipo fašistiniai režimai sunaikinami dėl visiško diktatoriaus pralaimėjimo ar mirties. Tokiomis sąlygomis yra tik šios dvi galimybės, sako Jakovenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: