Lietuvoje dėl karinės paramos Ukrainai kilo dar neregėtas sąmyšis: kur yra riba? (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

P69 2022-09-26 14:23
Nemanau, kad turėtume PzH2000 atiduoti. Parama turi būti, bet manau čia jau perlenkta lazda būtų. Labai tiksliai išvardinta kodėl. Galima atiduoti senesnė technika, kad atsinaujinti, bet Boxer, PzH2000, JLTV ir NASAMS neturi būti perduota. Mes ne kažkokia milžiniška valstybė esanti toli nuo Rusijos tarp kitų NATO valstybių šiltai sėdantys su 10-30 kartų didesnių biudžetu nei mūsų.
HardAxe 2022-09-26 14:41
jei neperduosim - turėsim kuo gintis. Jei perduosim - neturėsim nuo ko gintis (tikėkimės). Taigi klausimas nėra toks papratas, kaip atrodo.
kestutisz 2022-09-26 14:54
Yra ir dar vienas momentas - kalbos apie tai irgi eina į pliusą, nes kiekviena tokia haubica yra reali grėsmė frontui, ir net "padovanota" tik popieriuose jau turi būti vertinama.
HardAxe 2022-09-26 15:28
man atrodo rusai taip rimtai planuoja, kad kažkokia vertė atsiranda tik svietiniam pradedant kristi iš dangaus...
Mazgis47 2022-09-26 15:38
Matonis išdėstė akivaizdžius faktus ir, kaip derybininkas, bandydamas kuo daugiau gauti "taip" iš savo oponento klausia - ar tai ne tiesa? Aišku tiesa, kad kažką atidavus, tavo galimybės pablogės, lygiai taip pat, kaip ir pablogėjo Slovakijai perduodant Zuzana haubicas ar netgi prancūzams perduodant Cesarius. Visi tie argumentai būtų teisingi, jei būtų taikos metas, bet Lietuva Pzh tikrai nepirko kovai su Latvija ar Lenkija, o tik, esant reikalui, su Rusija. Perdavimo atveju jos dirbtų savo tiesioginį darbą jau dabar. Jei prileisim, kad jas panaudoti reikės iš Lietuvos teritorijos, jau šiek tiek per vėlu. Mūsų situacija kitokia nei UA, aš nelabai įsivaizduoju, kaip dabartinėmis sąlygomis RU dar galėtų papildomai kažką pulti (NATO???), neskaitant branduolinio ginklo, bet tada haubicos nepadės.
Benediktas 2022-09-26 15:43
Na nebent rusai sumobilizuotus mestų ne į Ukrainą, o ant mūsų - tada būtų reikalingi. NATO puolimas geruoju nesibaigtų, bet negali žinot, kokią nesąmonę Putinas sugalvos. Nes jei logiškai galvojant, tai su turima kariuomene isvis neturėjo Ukrainos pult.
Siguas 2022-09-26 16:05
Ukrainiečiai žūsta ir už mus. Juo ilgiau jie atsilaikys tuo vėlia karas ateis ir pas mus. Jei jie laimės karo pas mus nebus. Bus klestėjimo periodas. Tos kelios haubicos mūsų neišgelbės, bet dabar nors simboliškai padėtų Ukrainai. Labiausiai jiems reikia priešlėktuvinės, raketinės gynybos. O svarbiausia, kad jaustų realų palaikymą net iš tokios mažos šalies kaip mūsų.
P69 2022-09-26 16:47
Slovakijos geografinė pozicija daug geresnė nei, kad Lietuvos, taip pat ir biudžetas karinis didesnis. O kur dar nuoskaudos Lietuvai iš po Sovietų Sąjungos griūties ir LDK laikų. Be to Slovakija pati gaminasi Zuzana, o mes ne. Tuo labiau PzH2000 sunku būtų dabar gauti, jeigu net neįmanoma būtų galima sakyt. Ir be to Slovakija atnaujina savo Zuzana į Zuzana 2 tai kaip sakant atsinaujina karinę technika, apie ką aš ir šnekėjau. Ir šiaip Slovakija turėjo 41 Zuzana, tad ir skaičiai kitokie. Mes nelabai patys turim ko, o viską atiduoti ir basiems po to likti... O mūsų turimi skaičiai nepakeistų karo eigos, tai būti tik simbolinė auka. Jeigu korėjietiškom pakeistų pas mūsų ir kiekiais būtų 2x daugiau negu turim PzH2000 tada aš nieko nesakyčiau ir nesiskųsčiau. Pats prisidėjau prie įvairių aukų kai rinko įvairius dronus, Bayraktar, UJ-23 Topaz, Warmate, EOS C-VTOL.
Absoliutas 2022-09-26 18:46
Kokie dar svarstymai???? Ukraina gelbeja pasauly nuo raudonuju fasistu expansijos reikia visais imanomais budais padeti Ukrainieciams.
P69 2022-09-26 19:26
50 M113 nusiuntėm neseniai, kalbos yra dar ką nors perduoti. Sutikčiau su modernios ginkluotės perdavimu jeigu už tai gautume iš Vakarų kažką, pavyzdžiui iš Amerikiečių. Jeigu už visus mūsų PzH2000 gautume 50 Abramsu, o mes nusipirktume K9 Thunder iš Pietų Korėjos, kad užpildyt spragą tai kodėl gi ne. Mąstykit truputį labiau, reikia elgetis kai Lenkijai ar kitom NATO šalims kurie už sovietine technika gauna kompensacijas iš NATO kita geresne ginkluote. Taigi, jeigu žadame perduoti, reikia reikalauti gauti tuomet kažką geresnio. Ar Himarsu, MLRS reikalauti už PzH2000. Ir iš viso mums reikia didinti biudžetą kariuomenei, 3-4% nuo BVP jau šiais metais, o ne ten po dešimtmečio. Reikia ginkluotis kaip Lenkijai. Kad ir maža valstybė, mažas karių skaičius, bet turėt moderne ir galinga technika. Vietoj laivų, pirkti priešlaivines raketas. Vietoje naikintuvų, pirkti priešlėktuvines raketas ir dronus. Užsipirkti įvairiausių prieštankinių raketų nuo pigiuškių iki Javelinu, NLAW, Spike. Apsirūpinti gerai termovizoriais, naktinio matymo akiniais ir t.t. HIMARS, MLRS.