[Žinios trumpai] Prie sienos su Sakartvelu atsivėrė „pragaro ratai“: „žmonės šaukia, mušasi, geria kažkokį purviną vandenį, jiems gresia mirtis“  (6)

Ilgiausios eilės prie Verchny Lars kontrolės posto: rusų žinutės socialiniuose tinkluose skelbia apie realią padėtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakartvelo link judančių automobilių rusiškais numeriais srautas tik didėja. Ilgiausios eilės stebimos prie Verchny Lars kontrolės posto, kur Rusijos Federacijos piliečiams buvo leista pereiti pėsčiomis. Iš skelbiamų rusų žinučių socialiniuose tinkluose galima susidaryti realų vaizdą:

„Trumpai tariant: tris dienas nevalgėme, negėrėme ir nemiegojome. Išleidome visus pinigus. Kad kirstume sieną, buvome ištisas dienas laikomi lauke šaltyje. Žmonės šaukia, mušiasi. Gėrėme nešvarų vandenį, kurio maldavome iš tolimųjų reisų vilkikų vairuotojų“, – įspūdžiais dalijosi vienas iš emigrantų. Šios žinutės ekrano kopiją paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Tame pačiame šaltinyje teigiama, kad rusai pasienyje mušėsi ir šaukė vienas ant kito, o osetinai šaukė jiems, kad yra bailiai.

„Šios trys dienos pakeitė mano gyvenimą“, – prisipažino Rusijos Federacijos pilietis.

Be to,  drabužius rusai buvo priversti skalbti upėje.

 

Kita rusės žinutė, paskelbta minėtame „Telegram“ kanale, tiesiogine prasme yra pagalbos šauksmas:

„Tbilisi! Mums skubiai reikia palapinių ir miegmaišių Verchny Lars įstrigusiems žmonėms. Žmonės gali tiesiogine to žodžio prasme sušalti iki mirties, daugelis vaikšto be šiltų drabužių, tai kalnai, o ten labai šalta!“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(0)
(95)

Komentarai (6)