[Žinios trumpai] Irano smūgis Maskvai: paskelbė sensacingą pranešimą apie Rusijos vykdomą politiką  (2)

Iranas išreiškė paramą taikai Ukrainoje ir kaltino JAV bei NATO remiant konfliktą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant draugiškų santykių su Rusijos Federacija, Irano užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad šalis yra pasirengusi remti tarptautines pastangas, kuriomis siekiama užbaigti karą tarp Ukrainoje.

Irano diplomatinio korpuso atstovas Nasseras Kanaani išsakė šalies poziciją ir paskelbė nepripažįstantis Rusijos inicijuotų pseudoreferendumų keturiuose okupuotuose Ukrainos regionuose. Be to, buvo pabrėžta, kad Iranas yra pasirengęs padėti taikos iniciatyvoms.

„Iranas, vadovaudamasis savo politiniais principais, pabrėžia būtinybe gerbti visišką šalių teritorinį vientisumą, kuris yra pagrindinė tarptautinės teisės norma, taip pat JT Chartijoje numatytus principus ir tikslus“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

 

Šiuo atžvilgiu Iranas paragino susilaikyti nuo provokacijų, kurios galėtų sudaryti kliūtis taikai. Tiesa, tai nereiškia, kad Iranas, kuris Rusijai pardavė nemažai karinių dronų, pereina į Ukrainos pusę - tame pačiame pranešime kaltinimai kurstant konfliktą buvo pateikti NATO šalims ir JAV.

(9)
(30)
(-21)

Komentarai (2)