[Žinios trumpai] Iškalbinga Kazachstano žinutė Putinui: „tokios šalys turi didelę gėdą dėl savo prezidentų“  ()

„Žmogus neturėtų ilgai eiti prezidento pareigas. Tai galioja bet kuriai šaliai. Jei taip atsitinka, tai negali būti laikoma priežastimi didžiuotis nei šalimi, nei jos vadu“: Tokajevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdžia neturėtų būti ilgai telkiama vieno žmogaus rankose. Kazachstano prezidentas pateikė demokratinį pasiūlymą modernizuoti valdymo sistemą, kaip dalį jo inicijuotos prezidentinės valdžios reformos šalyje. Savo požiūrį jis išdėstė kalboje Turkistano miesto gyventojams.

„Kita svarbi reforma numato galimybę prezidentą rinkti tik vienai kadencijai. Tokie pokyčiai neturėjo precedento mūsų regiono šalyse. Todėl reformą laikau drąsiu žingsniu demokratinių reformų link“, – sakė Tokajevas.

Pasak Kazachstano prezidento, reformos sėkmė bus lemiamas žingsnis, siekiant „šviesios ateities“ šalies žmonėms.

 

„Žmogus neturėtų ilgai eiti prezidento pareigas. Tai galioja bet kuriai šaliai. Jei taip atsitinka, tai negali būti laikoma priežastimi didžiuotis nei šalimi, nei jos vadu“, – pabrėžė Kazachstano vadovas.

Jis pridūrė, kad, dabar jam, kaip prezidentui, tenka užduotis – užtikrinti, kad ateityje į valdžią ateitų sąžiningi ir talentingi politikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(1)
(137)

Komentarai ()