Ukrainoje statoma „neįveikiama“ tvirtovė - žvalgybos dronas nufilmavo video (Video)  ()

Rusijos pusė, laukdama ginkluotųjų pajėgų puolimo, stiprina gynybinę liniją prie vakarinės Luhansko srities sienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija skubiai stato gynybos liniją Luhansko srityje: atsirado daugiau personalo, ėmė stiprėti Ukrainoje Rusijos kariuomenės pusėje kovojanti PMC „Wagner“ inžinierių grupė.

RF tikisi, kad tai padės išvengti greito fronto žlugimo, kuris įvyko Charkivo srityje spaudžiant Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Rusijos žiniasklaida publikuoja vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Prigožino kariai įrengė griovius, apkasus ir prieštankinių kolonų eiles. Propagandistai statomą liniją lygina su „Mažino linija“ – prancūziškų įtvirtinimų sistema pasienyje su Vokietija 1928-1936 metais. Tuo metu Prancūzijos gynybos linija buvo apie 400 km ilgio ir 10-22 km pločio.

Rusijos linija Luhansko srityje tiesiama palei Oskilo upę. Priešas ją pradėjo statyti po žaibiškų Ukrainos armijos kontrpuolimo operacijų Charkivo srityje, per kurias Rusijos kariuomenė buvo išmušta iš Iziumo, Kupjansko ir daugybės kitų gyvenviečių, taip pat iš Limano Donecko srityje.

 

Anksčiau Luhansko srities karinės administracijos vadovas Sergejus Gaidai ne kartą pranešė apie rusų bandymus sustiprinti gynybos liniją okupuotoje Luhansko srities dalyje.

Stebuklui prilyginta legendinė Prancūzijos Mažino linija, kainavusi 9 milijardus dolerių ir turėjusi sustabdyti nacių Vokietiją – kodėl viskas baigėsi šnipštu? (Foto, Video)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(36)
(-28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: