[Žinios trumpai] Neeilinis įvykis: Rusijoje dingo Strelkovas - tyli ketvirtą dieną: gali būti blogiausia  (4)

Iš informacinės erdvės netikėtai dingo diversantas Strelkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijoje iš informacinės erdvės netikėtai dingo diversantas, vienas iš buvusių „DLR“ lyderių Igoris Girkinas (Strelkovas). Jo „Telegram“ kanalas, aktyviai komentuojantis karo Ukrainoje eigą, tyli jau ketvirtą dieną. Tai atsitiko pirmą kartą nuo vasario 24 d.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vadovo patarėjas Antonas Geraščenka pripažino, kad Girkinas gali būti nužudytas arba suimtas, ir priminė, kad naujausiose savo publikacijose kovotojas kritikavo „Wagner“ PMC savininką Jevgenijų Prigožiną. Visų pirma, jis pranašavo „Putino virėjo“ mirtį nuo savo samdinių iš buvusių kalinių gretų.

„Girkinas pranašavo Prigožino mirtį nuo jo paties samdinių rankų. Gali būti, kad Prigožinas netoleravo Girkino įžeidinėjimų ir „padėjo“ jam nutilti“, – rašoma pranešime.

Strelkovo įrašą apie Prigožiną buvo toks:

„Tiesiog įdomu, ar Prigožinas žino apie feldmaršalo ir grafo fon Valenšteino likimą? (Jeigu Prigožinas nori mano konsultacijos, jis puikiai žino, kaip mane rasti). Aš noriu pasakyti tik tai, kad Valenšteinas pernelyg pasikliovė samdiniais. O jie jį nušovė, nes Vienos imperatoriaus teismas įtarė, kad jų geriausias vadas planuoja perversmą. Moralas: kad ir kiek sumokėtum samdiniui, juo pasitikėti negali, visada atsiras, kas mokės daugiau“.

 

Į informacijos tylą Strelkovo „Telegram“ kanale dėmesį atkreipė ir Rusijos propagandos žiniasklaida. Kartu jie pažymi, kad paskutinį kartą Girkinas reiškėsi spalio 12 d., kai jo komentarą, raginantį „sunaikinti internetą ir televiziją Ukrainoje“, paskelbė televizijos kanalas „360“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(124)
(3)
(121)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)

Susijusios žymos: