[Žinios trumpai] Bręsta didelis skandalas: prancūzai padeda Rusijos karo lėktuvams bombarduoti Ukrainą  ()

Prancūzų „Darwin Climax“ ir Ukrainos grupė „Razom We Stand“ pateikė skundą Prancūzijos nacionalinei antiteroristinei prokuratūrai dėl bendrovės „TotalEnergies“, kuri ir toliau pildo degalus į Rusijos naikintuvus, kurie bombarduoja Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymima, kad „TotalEnergies“ yra vienintelė didelė Vakarų naftos bendrovė, kuri atsisakė stabdyti veiklą Rusijoje po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Kartu šiai įmonei iš dalies priklauso „Thermokarst“ telkinys tolimoje Rusijos šiaurėje kartu su Rusijos dujų bendrove „Novatek“, kas mėnesį pagaminančia apie 600 tūkst. tonų dujų kondensato.

Kaip rašo „Express“, remdamasi finansų duomenų baze „Refinitiv“, nuo karo Ukrainoje pradžios į Rusijos karinių oro pajėgų bazes buvo išsiųsta šimtai partijų reaktyvinių degalų, pagamintų dalyvaujant „TotalEnergies“, kuriais užpildyti Rusijos karo lėktuvai vėliau pakilo ir bombardavo Ukrainos teritoriją.

 

Visų pirma, lėktuvai, tikriausiai pripildyti prancūzų kompanijos pagaminto kuro, kovo 16 d. užpuolė Mariupolio dramos teatrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(23)
(12)

Komentarai ()