[Žinios trumpai] Strelkovas-Girkinas grįžo! Teroristas paskelbė, kur buvo dingęs  ()

Karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas buvo labai aktyvus socialiniuose tinkluose, o tada dingo kelioms dienoms. Buvo spėliojama, kad jis išvyko ruošti rusų karių arba pats grįžo į aktyvią tarnybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos FSB karininkas, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas kovoja prieš Ukrainą kaip Rusijos karys. Apie tai jis paskelbė spalio 18-osios vakarą savo „Telegram“ kanale. „Nuo 2022-10-14 aktyvioje tarnyboje“, – rašė Strelkovas.

Pasak Ukrainos žvalgybos vadovo Kirilo Budanovo, diversantas jau yra okupuotoje Ukrainos teritorijoje. Sklando gandai, kad tai gali būti Chersono sritis, tačiau patvirtinimo nėra.

Ukrainos vyriausiasis žvalgybos direktoratas paskelbė 100 000 JAV dolerių atlygį už Strelkovą. Be to, Ukrainos visuomenės veikėjai yra pasirengę sumokėti dar mažiausiai 50 tūkstančių. Ne šiaip sau - Strelkovas yra tarptautiniame ieškomų asmenų sąraše kaip pagrindinis įtariamasis 2014 metais numušęs keleivinį lėktuvą MH17.

 

Kruvinas Strelkovo bato pėdas Rusijos užsakymu buvo ne tik Donbase, bet ir Čečėnijoje, Bosnijoje, Padniestrėje. Nuo karo pradžios jis aršiai kritikuoja Rusijos valdžią, bet tik dėl to, kad Ukraina, jo manymu, puolama nepakankamai agresyviai ir žiauriai.


 

(9)
(11)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: